Shelfies: de boeken top 5 van Stefan Knapen

Al vanaf begin dit jaar zien we veel goede boekentips voorbij komen in deze shelfies-serie, waarin succesvolle ondernemers en andere slimme werkers hun boeken top 5 delen. Iedere keer worden we blij verrast met een nieuw lijstje. De serie loopt ten einde, maar niet getreurd: onlangs zijn we begonnen met ‘Show your workflow’ en er staan meerdere inspirerende series op de plank. Voordat het zover is: laat je inspireren door de laatste shelfies, vandaag die van onze eigen Stefan Knapen.

Stefan (1990) is een Geneeskundestudent in Groningen die momenteel met een MD/PhD-traject bezig is, waarin hij onderzoek doet naar de biologische klok en stemmingsstoornissen. Verder geeft Stefan trainingen en workshops aan studenten over slimmer werken als student. Hij is auteur bij Lifehacking.nl, blogt op StudySuccessful.com en zet af en toe een artikel online op StefanKnapen.com.

De boeken top 5 van Stefan Knapen

1. Winnie the Pooh – AA Milne

Winnie the Pooh wordt veel aangehaald in managementboeken en trainingen, en dat is zeker niet onterecht. Dit is een piepklein boekje, met de meest klassieke verhalen van Pooh-bear. Perfect om in je tas te hebben en perfect om even een hoofdstukje uit te lezen als je in de trein zit.

Winnie-The-Pooh
Te koop via:
bol.com (€ 17,99)

 

2. If Disney Ran your Hospital – Fred Lee

Als co-assistent heb ik inmiddels het ziekenhuis van binnenuit mogen ervaren en daarnaast door middel van een faculteitsraad ook de bestuurlijke kant van het ziekenhuis. Met die (eigenlijk weinige) ervaring op zak, is het boek van Fred Lee erg interessant. Hij geeft in dit boek 9,5 dingen die anders zouden gaan als Disney de baas was van het ziekenhuis. Vermakelijk om te lezen, maar vooral erg leerzaam wat betreft patiëntmanagement.

If Disney ran your hospital

Te koop via:
Managementboek.nl (€ 22,95)

 

3. The 4-Hour Chef – Tim Ferriss

De meesten kennen Tim Ferriss van zijn bestseller ‘The 4-Hour Workweek’’. Tim heeft echter nog meer geschreven, waarvan ik de Chef het interessantst vind. In principe is het een kookboek, alleen gaat de helft van het boek over rapid-learning. Hoe je snel veel kennis op kunt doen en jezelf skills kunt aanleren. Koken is slechts een voorbeeld in dit boek, maar dankzij Tim’s advies heb ik een gitaar kunnen oppakken en kan ik zowaar ‘I Walk the Line’ spelen.

the 4 hour chef

Te koop via:
bol.com (€ 25,99)

 

4. The Defining Decade: Why Your Twenties Matter and How to Make Out the Most of Them Now – Meg Jay

In dit, vrij Amerikaanse, boek geeft Meg Jay praktische, maar ook filosofischer getinte handvatten voor twintigers. Ze weerlegt de mythe dat je dertiger jaren de nieuwe twintiger jaren zijn, geeft mooi advies over relaties, over werk en persoonlijke ontwikkeling. Een must-read voor elke twintiger.

the-defining-decade

Te koop via:
bol.com (€ 15,49)

 

5. Surely You’re Joking, Mr. Feynman – Richard Feynman

In dit ontzettend vermakelijk boek vertelt Richard Feynman, Nobelprijs winnaar en zeer succesvolle theoretisch natuurkundige, over avonturen die hij heeft meegemaakt. Deze varieren van meewerken aan het Manhattan Project tot het leren van naaktmodellen schilderen. Ontzettend inspirerend voor iedereen die naast succesvol, ook vooral lol in het leven wil hebben. Eerder schreef ik al 5 levenslessen die we uit dit boek kunnen halen.

surely youre joking

Te koop via:
bol.com (€ 13,49)

 

shelfie stefan knapen

Wil jij je #Shelfie tonen? Doe mee via Twitter met de hashtag #shelfie!

Disclosure: de links van de boeken leiden via een affiliate-link naar naar bol.com en Managementboek.nl. Waarom? Het onderhouden van deze site kost geld, en als je via een van deze links een boek besluit te kopen, geef je Lifehacking zonder dat het je iets extra’s kost een financieel steuntje in de rug. Uiteraard zijn alle boeken 100 % gemeende aanraders die de tipgever die aan het woord is eerlijk aanbeveelt. 

(Fotocredits ‘Old books on a wooden shelf’: donatas1205 via Shutterstock)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]