Smartphone kwijt? Vind ‘m terug met Android Device Manager

Tot een paar jaar geleden had je maar één optie wanneer je Android-smartphone was gestolen of op een andere manier zoek was geraakt: een nieuwe kopen… Inmiddels heeft ook Google gelukkig een systeem voor het terugvinden van Android-toestellen. Het heet Android Apparaatbeheer (of Device Manager) en je gebruikt het zo.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/16-tips-om-fotograferen-smartphone/

Je Android-toestel registreren

Een volgsysteem voor smartphones is niet uniek, immers, zowel Apple als Microsoft gebruiken een dergelijk systeem voor hun telefoons. Ze werken allemaal net iets anders, maar één ding hebben ze gemeen: er is wat voorbereiding nodig.

Zo moet je bij Apple de app Find my iPhone activeren. Bij Android werkt dat iets minder omslachtig, het enige dat je hoeft te doen is je smartphone te registreren met een Google-account. In negen van de tien gevallen heb je dat waarschijnlijk al gedaan, anders kun je namelijk geen apps downloaden. Zodra je je Google-account hebt ingesteld op je smartphone (de manier waarop verschilt per smartphone), is het toestel traceerbaar.

Als je je toestel wist, ben je natuurlijk wel al je gegevens kwijt. Maar een ander kan er in ieder geval ook niets meer mee doen.

Je Android toestel traceren

Om het toestel te traceren, open je je internetbrowser en surf je naar Android Apparaatbeheer‎. Je wordt vervolgens gevraagd om in te loggen, dat doe je uiteraard met hetzelfde account als waarmee je de smartphone in kwestie hebt geregistreerd. Zodra je bent ingelogd, zie je een Google Map met daarop de locatie van het vermiste toestel, op enkele meters nauwkeurig. Je kunt inzoomen op de kaart om zo nauwkeurig mogelijk de locatie te bepalen.

mijnapparaten

Bellen en wissen

Opsporen is natuurlijk maar een deel van het terugvinden van je smartphone. Stel dat je ziet dat je telefoon in een straal van vijf meter om je heen is, maar je hebt geen idee waar precies. Dan is het handig om een signaal af te laten spelen op het toestel. Dat kan ook via de pagina van Android Device Manager.

Wanneer je klikt op de knop Bellen, dan gaat het apparaat vijf minuten lang op maximaal volume over. Daarnaast is het mogelijk om een melding te verzenden naar het apparaat. Beide manieren kunnen je helpen om een toestel te vinden dat je even ergens hebt neergelegd, maar je weet niet meer waar, maar ook om een gestolen toestel te vinden dat je bijna hebt opgespoord.

Tot slot is er nog de optie om het toestel op afstand te wissen. Hiervoor klik je op de knop Wissen. Je bent dan natuurlijk wel al je gegevens kwijt, maar een ander kan er in ieder geval ook niets meer mee doen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]