Sociale netwerken verbinden

Als lifehacker probeer ik altijd alles op een zo slim en efficiรซnt mogelijke manier te doen. Dit geldt ook voor mijn Personal Branding op de Social Networks. Alhoewel ik regelmatig kijk op Twitter, Hyves, Facebook, Slideshare, LinkedIn etc etc probeer ik mijn eigen actieve ‘presence’ zo slim mogelijk in te richten. Twitter speelt daarbij een centrale rol.

In de loop der tijd heb ik her en der verschillende account aangemaakt om zaken te publiceren, updaten, delen en bewerken met anderen. Maar elk netwerk heeft weer zijn eigen ‘connections’ of ‘vrienden’ met specifieke behoeften. Eerder schreef ik een artikel over hoe je de LinkedIn status kunt updaten vanuit Twitter, waarbij je selectief tweets kunt publiceren om ‘Statusvervuiling’ te voorkomen. Omdat ik zelf op een gegeven moment het overzicht een beetje kwijt was van wat nu aan wat gekoppeld is en op welke manier / met gebruik van welke conversie-websites, heb ik een grafisch overzichtje gemaakt van alle connecties.

Op deze manier voorkom ik ook dat ik zaken aan elkaar koppel die dubbele updates tot gevolg hebben of in het ergste geval een eindeloze ‘loop’ veroorzaken. Toen ik het plaatje had gemaakt leek het me wel aardig om dit ook hier te publiceren zodat anderen hier hun voordeel mee kunnen doen.

social_networks_connected

In de comments hoor ik graag aanvullingen of tips op dit soort configuraties. Hoe hebben jullie je netwerken verbonden op een slimme manier? Welke tools?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

21 Comments

 • Mischa Coster
  Posted 20/11/2009 1:41 pm 0Likes

  @Wout: Leuke site! Mijn post gaat echter meer om het distribueren van content, niet het uitlezen ervan. Daarvoor zijn diverse opties, waaronder ook profilactic.com

  @Brian: Handig! Volgens mij heb ik die op mijn iPhone staan ook. Ik stuur alleen niet zo vaak foto’s dus daar zit ik minder ‘in’ ๐Ÿ™‚

  @Jorn: Ik die niet echt wat met Flickr. Uiteraard hoort hij er wel in. Ik gebruik hem alleen voor priva albums maar ben aan het verschuiven naar Picasa. Overigens is de connectie met Hyves wel erg handig idd

  @kevin: Thanx, ze doen het nu weer!

 • kevin
  Posted 20/11/2009 11:56 am 0Likes

  Je plaatjes zijn kapot!

 • Jorn
  Posted 03/11/2009 1:02 pm 0Likes

  Flickr mis ik nog in het hele verhaal. die koppeling is ook perfect met hyves en twitter.

 • Brian Mouthaan
  Posted 01/11/2009 3:13 pm 0Likes

  Ik ben nu bezig om pixelpipe uit te vinden.
  Dat geeft je de gelegenheid om in 1 keer je foto’s of blogs over alle sociale netwerken te sturen!

  Ik ben nog meer aan het uitvinden, voor nu ziet er het top uit!

 • Wout van den Dool
  Posted 25/10/2009 8:53 pm 0Likes

  Juist voor deze ‘problematiek’ en mogelijkheden ben ik de website lifestreamen.nl gestart, om al mijn lifestreams te ordenen en er tevens over te bloggen… Vooralsnog heb ik alleen een aantal widgets drien, maar met de donkere wintermaanden voor de boeg, wordt het vast wat…

 • Mischa Coster
  Posted 25/10/2009 11:05 am 0Likes

  @Victor: Ben benieuwd, laat weten of het lukt!

  @Henk-Jan: Cool! Dit is een mooie overview van alle tools! Dit overzicht heb ik op zich ook wel (niet zo mooi uitgewerkt) maar waar het bij mij aan ontbrak is juist inzicht in de ‘onder de motorkap’ koppelingen tussen de tools en networks!

  @Niels: Om mijn Twitter feeds te tonen op mijn WordPress gebruik ik de plugin ‘Twitter for WordPress’ via http://bit.ly/3pqfCz Om blogposts op Twitter te krijgen gebruik ik de RSS feed van mijn weblog die ik vervolgens door twitterfeed heen gooi.

  @Kees: Behoefte signalering?

  @Arjan: Hoop dat het voor je werkt, er is natuurlijk nog veel meer mogelijk!

  @Tom: FF en Tumblr gebruik ik nog niet, ga ik zeker naar kijken!

  @Frank: Haha had ik ook niet anders verwacht. 2e behoeftestelling geconstateerd!

  @Patrick: Ja ik heb graag het overzicht, dan krijg ik meer rust in mijn hoofd.

  @Ralph: Het is maar net hoe uitgebreid je het wilt. Hellotxt is te beperkt voor wat ik wil, daarvoor moet ik toch wat meer services aan elkaar knopen ๐Ÿ™‚

  @Henri: Digsby ken ik niet, ga ik naar kijken! Next action… Laat me weten hoe je collega’s erop reageren, leuk!

  @Serge: Twitthat gebruik ik om zaken die ik aan het lezen ben (en interessant vind) maar niet wil bewaren te posten, delicious om zaken die ik meer referentie-achter vind en dus wil bewaren, te posten. Twitthat zijn dus geen bookmarks!

 • serge1979
  Posted 25/10/2009 2:39 am 0Likes

  Hoi Mischa,

  heel handig om het zo eens te zien. Hier kan ik wel wat mee. Maar er viel me wel wat op. Als jij het werkelijk zo aan elkaar hebt geknoopt, dan gebruik je in Firefox zowel TwitThat als Delicious ( –> twitterfeed) die een tweet aanmaken. Dus elke bookmark komt 2 keer aan.

 • henri achterkamp
  Posted 24/10/2009 12:47 am 0Likes

  Hoi Mischa,

  Ben nog niet zo lang bezig met sociale netwerken cq sociale media. Dus laat staan dat ikzelf in staat ben om die dingen aan elkaar te koppelen of het overzicht te zien. Dus heel fijn dat jij zo’n plaatje hebt gemaakt, dat helpt mij weer verder.
  Verder gebruik ik Digsby om twitter-, facebook- en linkedin-meldingen en je “verzameling” mailboxen op binnen te laten komen (erg handig). Verder mis ik in het plaatje eigenlijk nog Social Media browser Flock (maar er zijn vast nog andere te vinden).
  Voor bedrijven is er dan nog bedrijfstwitter en dat is vaak Yammer.
  Ik ga het plaatje iig op m’n werk op A3 in kleur printen en op het prikbord hangen. Kan ik er elke dag even naar kijken, maar natuurlijk ook om de collega’s “te verleiden”.
  Bedankt voor je zinvolle bijdrage.

 • Ralph Hoveling
  Posted 23/10/2009 11:23 pm 0Likes

  Erg complex allemaal. Ik red het nog gewoon met Hellotxt.

 • patrick
  Posted 23/10/2009 7:40 pm 0Likes

  Nog nooit aan gedacht, maar even de moeite waard om helderheid te scheppen in de situatie.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 23/10/2009 5:04 pm 0Likes

  Ik zit al een tijd tegen zo’n schema aan te hikken, bij mij is het minstens zo erg met alle feeds en updates die overal heen vliegen. Dat er nog geen semi-professionele tools of diensten zijn die dit voor je kunnen doen en tips kunnen geven hoe je eea aan elkaar kunt koppelen. Zie er bijna een businessmodel in… ๐Ÿ™‚

 • Tom van der Valk
  Posted 23/10/2009 3:30 pm 0Likes

  Allemachtig! Je hebt er werk van gemaakt!

  Tools die je er evt. goed bij kunt gebruiken zijn friendfeed en tumblr. Friendfeed kan zelf al vrij goed allerlei sites aggregeren en dat vervolgens als RSS feed beschikbaar maken. Tumblr kun je b.v. gebruiken om de wat interessantere tweets te bewaren. I.p.v. direct op twitter te plaatsen, doe je dat op Tumblr en die post dat dan weer door.

  Voorbeeld van mijn constructie:
  http://twitter.com/tvandervalk
  http://friendfeed.com/tvandervalk
  http://tvandervalk.tumblr.com/

 • Arjan Zuidhof
  Posted 23/10/2009 3:04 pm 0Likes

  Zeer herkenbaar! Eerlijk gezegd raak ik zelf op het moment wel wat het overzicht kwijt. Iedere aanmelding bij een netwerk heeft wel weer dat beetje extra, maar voor je het weet zit je met een berg grotendeels overlappende services
  Onze uitdaging is om vooral te werken met wat goed werkt, en hoe dan alles slim aan elkaar te knopen. Je hebt hier een handig overzicht gemaakt wat mij weer wat inzichten heeft gegeven om het handiger aan te pakken!

 • Kees Romkes
  Posted 23/10/2009 2:49 pm 0Likes

  Tsja jammer dat er nog geen “Echte” diensten zijn ontwikkeld die dit, net zo makkelijk als mobypicture, verspreiden… ping.fm is al een hele mooie start, maar er kan nog zo veel meer !

  Mooi overzicht hoe dan ook en toch grappig om te zien dat veel overeenkomt met hoe ik het zelf aanpak ๐Ÿ™‚

 • Niels Gouman
  Posted 23/10/2009 2:11 pm 0Likes

  Hey Mischa,

  Ik heb een redelijk soortgelijke opstelling ๐Ÿ™‚
  Kun je mij vertellen hoe je je twitter hebt gekoppeld aan WordPress? Daar zijn echt verschrikkelijk veel plugins voor namelijk..

 • Henk-Jan van der Klis
  Posted 23/10/2009 1:38 pm 0Likes
 • Victor Haze
  Posted 23/10/2009 12:49 pm 0Likes

  Hallo Micha
  Als fervent GTD-er heb ik ongeveer dezelfde applicaties draaien, maar je configuratie spreekt me zeer aan. Ik ga het zeker uitproberen, bedankt voor het heldere overzicht.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: