Spotgoedkope software op Surfspot.nl

Als student kun je goedkoop software aanschaffen, maar wist je dat dat ook geldt voor bijvoorbeeld ouders met kinderen op de basisschool? Maar ook medewerkers uit het basisonderwijs, hogescholen en universiteiten kunnen terecht bij Surfspot.

Denk aan MindManager Pro 7 (UK) voor 39 euro en Microsoft Office Enterprise 2007 (NL) voor 51,75 euro. De meeste licenties zullen commercieel gebruik uitsluiten, maar voor thuis moet dat geen probleem zijn. Ook software van Adobe, McAfee, Symantec en van Dale en vele andere kun je bestellen op www.surfspot.nl

Ook interessant: http://www.thuiskopie.nl/

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

18 Comments

 • chris
  Posted 18/09/2013 8:15 pm 0Likes

  Drama.
  Tablet besteld en betaald, zou enkele weken duren. Kreeg melding na enkele weken dat hij geleverd ging worden. Even daarna een nieuwe mail dat dit een vergissing was. Even later een mail dat het uiterlijk 6 sept. binnen zou zijn. 8 sept toch maar eens gevraagd waar het bleef, zou ‘nog even’ duren. Op de vraag wat ‘even’ was was het ‘eind september’, vooral omdat ik een andere kleur zou hebben besteld. Gevraagd naar de concrete datum was het ‘eind september’ waarop ik aangaf een andere kleur ook ok te vinden. Als reactie kreeg ik, dezelfde dag nota bene, te horen dat er medio-eind oktober opgeleverd zou gaan worden, ehhhhhh. Geld terug gevraagd, ben benieuwd hoe lang dat gaat duren.

 • Joris
  Posted 11/12/2009 2:08 pm 0Likes

  Surfspot is onbetrouwbaar. Je moet vooraf betalen, weken wachten. En als je, met het recht aan je zijde om te annuleren, wil annuleren dan is het zogenaamd opeens al verstuurd (om pas na weken aan te komen). Als je dan retourneerd om je geld nog terug te krijgen “verdwijnen deze retouren opeens. Dus geldje kwijt.

 • Pieter Bezuijen
  Posted 19/05/2008 9:39 am 0Likes

  Ik heb hier meerdere malen dankbaar gebruik van gemaakt. Toch valt niet alle software onder de student-budgetten, zeker wanneer een alternatief beschikbaar is;) Hierbij denk ik aan de Adobe software die alsnog een € 250,- kost…

 • Edward de Leau
  Posted 13/04/2008 4:29 am 0Likes

  Eeuwige discussie….. zelfs toen ik student was > 9 jaar geleden, ging het maar telkens over Linux versus Windows zelfs op feesten waar je je eigenlijk totaal lazarus zou moeten zuipen… en het duurt maar voort hahahaha.

  OpenSource is nu mainstream maar je moet nog steeds goed overwegen, per product, wat de beste keuze is en dan is die checklist heel wat honderden checkpunten langer dan alleen “de prijs”.

 • stelt
  Posted 12/04/2008 11:07 pm 0Likes

  Veel van wat surfspot.nl aanbiedt stopt je nog verder in de inflexibiliteit die velen lock-in noemen. Lees er maar eens over dit IT en Universiteit Twente gerelateerde weblog: http://twoss.wordpress.com

 • Daan Kortenbach
  Posted 08/04/2008 1:58 pm 0Likes

  @Ab Gratis alternatieven zijn natuurlijk fijn en dat zou je ook als eerste moeten bekijken als je iets nodig hebt.
  Ik heb een opmerking over Gimp: Gimp is een programma in zijn eigen categorie en niet in te zetten als alternatief voor bv Photoshop. Probeer maar eens een Photoshop bestand met layers en diverse layerbewerkingen te importeren in Gimp. Werkt niet goed en is kan dus niet als alternatief aangemerkt worden.

 • Lennart
  Posted 08/04/2008 8:38 am 0Likes

  @hierboven: heb een mailtje naar het ‘gast’ adres gestuurd 🙂

 • Lennart
  Posted 08/04/2008 8:37 am 0Likes

  @Douwe Ooit OpenOffice geprobeerd … wanneer was dat? En welke versie? Vergeet niet dat de ontwikkeling snel is gegaan. En als ik vooruit kijk naar versie 3.0 (yeuh! Eindelijk betere notitie-implementatie) dan heb ik goede hoop.

  Maar ja, je hebt het geprobeerd. In tegenstelling tot veel mensen die dat niet hebben en Oo gelijk afwijzen.

 • Douwe
  Posted 07/04/2008 10:53 pm 0Likes

  Vorige week via slim nog Office 2008 voor mn Mac gekocht, voor maar €17.

  Ik zeg goede tip voor iedereen die het nog niet weet. Retailprijs Office 2008 Mac is €139, dat is wel een duidelijk verschil.

  Heb ook ooit Open Office geprobeerd, maar dat was niks voor mij. Ben teveel gehecht en gewend aan Office.

 • Ab Stammeshaus
  Posted 07/04/2008 9:00 pm 0Likes

  Voor de meeste van de aangeboden programma’s kun je een Open Source alternatief Gratis downloaden en Gratis gebruiken, of je nu student bent of een commercieel bedrijf. Veel beter om een donatie te doen aan een van de Open Source ontwikkelaar-communities dan een licentie te kopen van een grote multinational. Voorbeelden: OpenOffice.org, Gimp, Firefox, Thunderbird, Scribus, Freemind, PDFCreator, FileZolla, VLC Media Player,etc etc Vaak ontwikkeld voor meerdere platforms!

 • Leon
  Posted 07/04/2008 8:11 pm 0Likes

  En bij Surfspot.nl heb je ook nog het eeuwig durend gebruikersrecht op sommige software. En Adobe software mag je na je studie wel commercieel gaan gebruiken. Staat zelfs ergens op de website van Adobe vermeld.

 • Willem
  Posted 07/04/2008 6:28 pm 0Likes

  Ik heb ervaring met Slim (slim.nl) en surfspot. Bij Slim heb ik ooit Office gekocht voor 19.95. Je moet de systeembeheerder van school/instelling vragen naar een inlogcode.

  Als student kwam ik via Surfspot bij Wireless Circle (wirelesscircle.nl) terecht. Als student kan je voor 6,95 onderling onbeperkt (maar max 80 uur geloof ik) bellen.

 • Roel Willems
  Posted 07/04/2008 3:11 pm 0Likes

  @ Lennart & Taco: Ik ben zelf al geruime tijd fanatiek Linux gebruiker/Opensource aanhanger. Ik heb al 2x een proefballonnetje (in de vorm van een OpenOffice.org en Gnome Do post) op gelaten en dat is helemaal niet verkeerd gegaan. Waarschijnlijk kunnen we hier dus in de toekomst meer aandacht aan gaan besteden.

  Bedankt voor je tip omtrent Ubuntu 8.04.
  De nieuwe versie van Ubuntu zal zeker in een artikel verwerkt worden. Maar zoals Taco al aangaf, alle tips zijn welkom en er is altijd ruimte voor gastauteurs binnen dit gebied.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 07/04/2008 2:20 pm 0Likes

  Dag Lennart,

  Misschien ligt het aan mij, maar ik wist helemaal niets van Surfspot, totdat een vriend me erop attent maakte. Ik wist dat ik in mijn studententijd (heeeeeel lang geleden) via de Surfregeling software kon kopen tegen een gereduceerd tarief, maar dat dit tegenwoordig ook geldt voor ouders van basisschoolleerlingen was mij ontgaan – vandaar het artikeltje.

  Wat Linux betreft hebben we binnen de redactie blijkbaar (nog) niemand die zich daar enthousiast genoeg mee bezig houdt om erover te posten. Mocht je interesse hebben om die lacune op te vullen; klik dan in de rechterkolom van deze site op Gastauteurs en help ons uit de brand.

  Groeten,
  Taco Oosterkamp

 • Lennart
  Posted 07/04/2008 1:41 pm 0Likes

  Beetje onnodig deze post, vanwege 2 redenen:

  * mensen die bij surfspot mogen bestellen, krijgen vaak genoeg te horen dat ze daar terecht kunnen dmv mails, flyers en posters.

  * Linux als gratis platform is steeds meer geschikt om als vervanger van Windows te draaien. Zet er vervolgens OpenOffice op en kijk eens op http://www.osalt.com/ voor alternatieve (opensource en vaak gratis software). De paar software programma’s die ik specifiek op Windows moet draaien voor mijn opleiding, draaien ook onder Wine onder Linux.

  Binnenkort komt Ubuntu 8.04 uit. Men schijnt vooral functionaliteiten voor de overstappende Windowsgebruiker ingebouwd te hebben.
  Tip voor de redactie?

 • Taco Oosterkamp
  Posted 07/04/2008 1:10 pm 0Likes

  Dag Pieter, bedankt voor de link – inderdaad een prima aanvulling en een argument om SurfSpot extra te waarderen!

 • Roel Willems
  Posted 07/04/2008 12:34 pm 0Likes

  @ Pieter, goede aanvulling!

 • Pieter
  Posted 07/04/2008 12:32 pm 0Likes

  Thuiskopie gaat over muziek CD’s, *niet* over software. Voor software is slechts een reserve kopie (backup) toegstaan, geen thuiskopie. Daarin zit een wezenlijk juridisch verschil, zie bijvoorbeeld: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/software/reservekopie/

Leave a comment

[wpterms id="3193"]