Steppen: tijdwinst met fun!

30 minuten bewegen per dag is gezond voor lijf en geest, je leeft er langer door en word er blij van. Dat weten we inmiddels wel. Toch is het lastig om dit voor elkaar te krijgen. Sporten kost gewoon heel veel tijd! Vooral als je naar de sportschool gaat. Het is leuker als je het bewegen in je dagelijkse routine kunt integreren. Denk eens na over steppen!

Zelf bracht ik de kinderen vaak hardlopend naar school, terwijl ze fietsen. Zeker toen ze nog niet zo goed konden fietsen was dat ook fijn met oversteken. Helaas werden ze ouder en sneller en kon ik het niet meer bijhouden. Zelf fietsen was een optie, maar kost niet genoeg inspanning om effect te hebben op zo’n korte afstand.

Enter de step

Hoe ik er precies op gekomen ben weet ik niet, mogelijk een combi van kennis over bewegen en een voorliefde voor rollend materiaal. Maar goed; nu gebruik ik de step om mijn kinderen naar school te brengen/halen. De kinderen steppen ook vaak en met zijn drieën trekken we veel bekijks. Het valt op hoeveel mensen er positief reageren als je op de step bent. Je ziet vooral veel lachende gezichten! Soms heb ik ook wel het gevoel dat ik de dorpsgek ben, vooral als de kinderen er niet bij zijn.

Waarom de step?

  • Steppen is leuk!
  • Tijdens het steppen gebruik je ongeveer 30 % meer energie dan met fietsen. Dat is minder energie dan met hardlopen, maar het gaat wel sneller!
  • Niet alleen je benen, maar ook de rest van je lijf wordt goed gebruikt. Uit biomechanische analyse blijkt dat steppen heel goed is voor je Core Stability; rug en buikspieren worden flink aan het werk gezet.
  • Er kan weinig stuk aan een step.
  • Het is heel makkelijk om op te pakken. Omdat er geen impact van de landing is kunnen bijvoorbeeld mensen met overgewicht sneller beginnen met het opbouwen van hun conditie. Wissel wel vaak van standbeen, bijvoorbeeld elke tien keer afzetten. Op deze pagina vind je wat tips.

Trein en vouw step: kickass combi!

Even steppen naar het station, step inklappen en instappen. Een vouwstep neemt niet veel ruimte in en weegt heel weinig. Dat maakt het een ideaal vervoermiddel in combinatie met de trein. Ik heb daar al heel veel plezier van gehad. Voor meer grip op nat wegdek en minder trilling bij het rijden op klinkers staat er wel een vouwstep met luchtbanden op mijn wishlist!

Meer gaan bewegen is dus niet zo lastig, maar het vraagt soms wel om een frisse blik. Hopelijk heb ik jullie op een idee gebracht! Wat hebben jullie bedacht om het bewegen in je dagelijks leven te integreren?

 

Dit gastblog is geschreven door Michel Regoor van www.ergoidee.nl

Helpt mensen om op een gezonde manier productief te zijn | Timmermans oog | Fysiogeek |Bedrijfsfysiotherapeut | Ergonomie|Slimmer werken coach |Heeft ontdekt dat het leven zo gek nog niet is na je 40ste (mensen zeggen het wel, maar het is toch maar afwachten)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]