Stijve nek? Met deze tips kom je er vanaf

Of je nou een kantoorbaan hebt of nog studeert of gewoon graag tijd doorbrengt aan je computer: deze houdingen kunnen zorgen voor een stijve nek. Het resultaat: hoofdpijn en een zeurderig gevoel. Dat kan beter. Dit zijn de beste tips tegen een stijve nek.

Sporten

Wist je dat je ook last van je spieren kan krijgen als je deze niet genoeg belast? Door onderbelasting van je spieren kunnen zich spierknopen vormen die net zo goed hoofdpijn opleveren als een slechte houding. Daarom is het belangrijk je spieren en spierkracht op te bouwen. Dit kan in de sportschool maar ook gewoon lekker thuis. Op Youtube zijn meer dan genoeg sportvideo’s met instructies te vinden of download een sportieve met oefeningen zoals Fit in 30 dagen (Android/iOS).

 

Stretchen

Als je veel tijd aan een bureau doorbrengt is het belangrijk om af en toe op te staan en even wat te bewegen. Voeg wat rek- en strekoefeningen toe aan je korte wandeling naar het koffieapparaat en je zult merken dat je een stuk soepeler in je stoel zit. Veel van deze oefeningen kun je trouwens ook zittend doen.

Om de achterkant van je nek te rekken, vouw je je handen samen achter je hoofd en trek je met een beetje kracht je hoofd naar beneden. Hou deze houding 30 seconden vast.

De zijkanten van je nek rek je door je oor naar je linker- en rechterschouder te laten vallen. Je kunt wat extra gewicht en strekking toevoegen door te helpen met je hand. Hou deze houding minstens 15 seconden vast en wissel van kant.

Je schouders maak je losser door ze langzaam van voren naar achteren te rollen. Maak de bewegingen steeds groter en wissel dan van richting. Daarnaast kun je ook één arm op je onderrug leggen en deze met de andere arm naar de tegenovergestelde voet trekken. Dus: leg je rechterarm op je onderrug en pak je pols vast met je linkerhand. Trek nu met links je rechterarm voorzichtig naar je linker voet. Wissel dan van kant.

 

Goede houding

Een slechte houding is vaak de basis voor veel nek- en hoofdklachten. Als je slecht zit kom je met alle tips tegen een stijve nek van de wereld nog nergens. Zorg ervoor dat je werkplek op jouw lengte is afgesteld. Je armen en benen moeten beiden in een hoek van 90 graden kunnen staan zonder dat je daarvoor je schouders op moet trekken of juist te laag moet hangen. Let er dus ook op dat je voeten stevig op de vloer kunnen staan en dat je niet op je bureaustoel heen en weer bungelt of je knieën aan je bureau stoot. Een goed afgesteld bureau met bijbehorende stoel maakt een wereld van verschil.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek2Leuk1Serieus?1Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Koen
    Posted 31/10/2019 1:15 am 0Likes

    Goede tips, vandaag te dag zit men veel te lang stil achter de computer. Dat is erg slecht voor je lichaam af en toe even bewegen is superbelangrijk voor je lichaam!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: