Hoe stuur je illustraties mee in Gmail

Video_DropImageGmailGmail heeft de afgelopen jaren aardig wat gedaantewisselingen gehad, waarbij het altijd probeert het gebruikersgemak op de eerste plaats te houden. Smaken verschillen, want de reacties zijn niet van de lucht als ze een nieuw schrijfvenster introduceren of een zelfdenkend systeem om emails te categoriseren als nieuwsbrieven en social updates.

De kracht van Gmail was dat je altijd erg makkelijk illustraties als bijlage mee kon sturen. Sleep ze vanaf de desktop of verkenner in het mailvenster en ze worden automatisch als bijlage toegevoegd. Sinds enige tijd werkt dit niet meer zo makkelijk. Als je nu een illustratie in het compositievenster sleept wordt deze inline weergegeven, dus direct zichtbaar in de email. Dat is niet altijd wenselijk, bijvoorbeeld met grotere screenshots of afbeeldingen. Je wilt deze echt als bijlage meesturen in plaats van onderdeel van je bericht. Dat is mogelijk!

Wil je een illustratie als bijlage meesturen in plaats van zichtbaar in de mail? Sleep je illustratie naar het compositievenster richting de paperclip om een bijlage toe te voegen. Deze verandert in de tekst “Drop to attach”. Als je je bijlage daar loslaat, zal hij als bijlage worden toegevoegd. Zie onderstaande video ter verduidelijking.

http://www.youtube.com/watch?v=2TcvkuTSIYg

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • KJ
  Posted 14/10/2013 7:50 pm 0Likes

  Wat ik wél vreemd vind: als je ergens (bv een website) een afbeelding ‘copy’t’ en deze vervolgens paste in een gmail (wat er prima uit lijkt te zien) en deze mail vervolgens verstuurt, dan krijgt de ontvanger in plaats van de afbeelding een enorme lap code in zijn mail. Herkent iemand dat?

 • Aart
  Posted 14/10/2013 11:41 am 0Likes

  Top, die lifehack had ik al enige tijd nodig!
  Slepen gaat vaak stukken sneller dan opzoeken via de ingebouwde verkenner/finder.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]