Sync sneller met Bittorrent

De NAS die ik thuis heb staan is voornamelijk voor muziek, video,data en foto’s opslag. Naast een cloud backup heb ik eveneens een goede en veilige plaats om deze data op te slaan. Maar eerlijk gezegd wil de synchronisatie tussen de NAS en mijn Mac wel eens verschrikkelijk traag gaan. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar de applicatie Sync kan hier wel eens verandering in gaan brengen.

Op het blog van Bittorrent kun je lezen over de test die ze hebben gedaan om een video van 1,36 GB te synchroniseren tussen 2 Macs. Hierbij maken ze gebruik van hun eigen Sync applicatie, Dropbox, Google Drive en OneDrive. De resultaten liegen er niet om…

101414-speed-test

Een video in 41 seconden synchroniseren via Bittorrent? Ik vind het behoorlijk indrukwekkend en ga dit zeker eens proberen met mijn Macbook Air en QNAP NAS. Ik ben benieuwd of er al meer ervaringen zijn met dit programma, laat het weten in de reacties.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Henri Koppen
  Posted 27/10/2014 9:03 am 0Likes

  Dag Frank,

  Ik ben een groot fan van bittorrent-sync. In tegenstelling wat mensen vermoeden is het veilig met mogelijke end-to-end versleuteling. Geen centrale server nodig, snel, gratis en onbeperkt. Het is overigens ook volstrekt legaal. Oja, en je hebt niet 1 map waar alles onder moet vallen, maar kan meer mappen voor aanmaken voor verschillende gebruikers.

  Belangrijk is dat er geen centrale opslag dienst is wat het anders maakt dan waar dit product mee vergeleken wordt. Het is gewoon 2 of meer locaties gelijk trekken.

  Het is ook geen back-up. Als op 1 locatie bestanden worden verwijderd, worden ze op alle locaties verwijderd. Datzelfde geldt voor overschrijven. Het is wel goed een eerste stap voor backup.

  Zo heb ik alle data van mijn moeder’s computer naar mij toe ge-synced. Die maakt zelf toch geen backups Laatst ging haar computer dood en dat was dus geen probleem. Als je het goed wilt doen moet je echter nog wel zelf de data back-uppen zodat je ook beschermt bent tegen verwijderen en overschrijven.

  Bittorrent is super krachtig. Dom dat bijvoorbeeld de industrie geen gebruik maakt van deze “infrastructuur”. Ik denk dan: Maak een soort popcorn-time met een simpel betaalsysteem en hou de prijzen bijvoorbeeld op 1 euro per film. Dan haal je dit meteen uit de illigaliteit, vergroot je het gemak en heb je geen investering nodig voor het hosten van al die films….

  • Frank Meeuwsen
   Posted 27/10/2014 9:34 am 0Likes

   Dank voor je uitgebreide uitleg Henri. Je hebt gelijk, het is geen volwaardige backup. Ik ben wel benieuwd naar die versleuteling. Betekent het dat je zelf eerst moet versleutelen en dan synchroniseren of werkt het anders? En wat betreft de industrie, ach… haal het boek The Pirate’s Dilemma van Matt Mason er eens bij en je ziet dat het een herhaling van stappen is uit het verleden. Uiteindelijk zullen ze wel overstag gaan…

  • Patrick Ahles
   Posted 03/11/2014 9:51 am 0Likes

   Je kunt Bittorrent Sync wel degelijk als een soort van backup applicatie laten werken. Ten eerste kun je een map read-only sharen, m.a.w. je map op de “client” wordt niet gewijzigd, door wijzigingen op de “server”. Ik doe dat bijvoorbeeld met de map op mijn Android-telefoon waar de foto’s worden opgeslagen. Elke foto die ik maak wordt gesynchroniseerd naar mijn servertje thuis. Als ik een foto op de server weggooi wordt deze niet op mijn telefoon weggegooid, het was immers read-only! Daarnaast zit er ook een versie-systeem in, dus als je iets lokaal weggooit wordt er in een verborgen map gedurende 30 dagen een oude versie bewaart (eventueel zelfs meerdere als dat nodig is).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]