Synchroniseer Google Calendar en Outlook

Eindelijk is het dan zover. Google heeft een eerste versie van hun synchronisatiesoftware vrijgegeven waarmee je je Outlook kalender en je Google calendar met elkaar kunt synchroniseren. Er zijn al jaren diverse third party applications zoals Funambol en Plaxo, maar ik ben persoonlijk blij dat Google nu zelf met een oplossing komt. Hoe minder tussenstations bij een synchronisatietraject, hoe beter…

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • Gerben
  Posted 16/07/2008 4:32 pm 0Likes

  Het is ook mogelijk om je Google Calendar (, Contacts en Email) als Exchange bron te bereiken. Dit kan met behulp van de service op https://www.nuevasync.com. Voordeel van is dat de calendar ook meteen synced met bijvoorbeeld je iPhone 3G.

 • Emiel Nawijn
  Posted 12/03/2008 5:51 pm 0Likes

  Hmm, ik krijg het maar niet voor elkaar om het te downloaden/instellen/installeren. Ik zie de melding wel staan in mijn Google Calendar, maar als ik daarop klik kom ik op een nederlandstalige pagina terecht met nieuwe features, waar deze dan alleen weer niet bij staat. En dat terwijl ik Gmail en Gcalendar gewoon in US engels draai ….

  Tips anyone?

 • Felix
  Posted 10/03/2008 1:13 pm 0Likes

  Tooltje werkt nog niet helemaal goed, helaas.
  Ik werk zelf met XP en Outlook 2003. Tijdens synchronisatie klapt Outlook er gewoon uit. Op de teamsite van GoogleSync zie je dat er veel meer mensen zijn die deze problemen hebben. De vlag kan helaas nog niet uit.

 • Patrick
  Posted 10/03/2008 8:07 am 0Likes

  Hier wachtte ik ook al een tijdje op! Heb het meteen gedownload en geinstalleerd alleen werk ik nog met outlook 2002. Het sync programma werkt alleen met 2003 of 2007. Jammer, nu moet ik toch echt een nieuwere outlook gaan nemen…

 • Petra
  Posted 10/03/2008 1:11 am 0Likes

  Ik zocht een applicatie waarmee ik online en offline kan werken en waarin ik mijn agenda en taken eenvoudig kan combineren. Een combinatie met mail vond ik niet noodzakelijk. Ik heb gcaldaemon geprobeerd en Calgoo. Ik vond het niet ideaal. Ik heb nu Scrybe gevonden. De lijsten zijn makkelijk in de GTD methodiek te gebruiken en (voor mij ook belangrijk) aan een dag toe te wijzen (mijn ‘most important tasks’).

 • Joram
  Posted 08/03/2008 11:04 am 0Likes

  Is er ook een tool waarmee je dit voor elkaar krijgt in Entourage – op je Mac? Of evt. iCal?

 • Jaap-Andre
  Posted 08/03/2008 7:48 am 0Likes

  Hmmm waarom is het beter als het van Google afkomt? Ben wel benieuwd wat het nu al zou kunnen en wat uiteindelijk (werkt het ook offline?) en wanneer…
  Nu heb ik geen verstand van Outlook, maareh lightning/sunbird van mozilla (al dan niet binnen Thunderbird) heeft geen extra synctool nodig. Behalve als je ook offline wilt werken, maar dan werkt gcaldaemon (open source) erg aangenaam, voor zowel je maincalender, als al je subcalenders en alle andere calender(feeds) al dan niet binnen Google….

 • Erik
  Posted 07/03/2008 6:03 pm 0Likes

  klapklapklapklapklap!!! Hulde hulde! Na eerdere pogingen met diverse tooltjes is de brug hopelijk gelegd!

 • Rogie
  Posted 07/03/2008 3:53 pm 0Likes

  @perry .. spanningsync is toch voldoende? 🙂 Voelt niet echt als een tussenstation. Maar goed waarom ook niet.. google make it work!

 • Perry
  Posted 07/03/2008 1:22 pm 0Likes

  Nu ook nog een versie voor de Mac en ik ben helemaal happy… 🙂

 • Niwla
  Posted 07/03/2008 11:00 am 0Likes

  Ik juig dit zeer zeker toe. Ik zit er zelfs aan te denken om terug te gaan naar outlook (gmail-imap/calender sync) na dit een aantal jaar geleden afgeschaft te hebben. Nu alleen nog hopen dat ze zelf binnenkort nog komen met een versie voor windows mobile 6.

 • robert-paul
  Posted 07/03/2008 10:24 am 0Likes

  He-le-maal mee eens, nu nog wachten zodat je meerdere Google calendars kan sync-en en prive’-afspraken worden overgenomen ..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]