The Complete Guide to Google Wave

Hoera, je hebt net je Google Wave invite gekregen. Je logt voor het eerst in. Maar de vreugde is van korte duur. Je kunt er geen chocola van maken. Wave lijkt nergens anders op. Waar te beginnen?

Ga dan naar de Complete Guide to Google Wave. Deze gebruiksaanwijzing was al beschikbaar een maand nadat de eerste invites bij Google werden verstuurd. Het is een werkstuk van Gina Trapani, Adam Pash en een heel stel vrijwilligers. De guide is een ‘work in progress’ en wordt dus voortdurend bijgewerkt. Voor slechts 6 dollar is er ook een e-boek van beschikbaar.

Ik heb zelf een vroege versie van de guide gebruikt voor mijn eerste kennismaking met Wave en dat viel niet tegen. Als je het boek hebt doorgewerkt (102 pagina’s) weet je alle ins en outs van Wave. Gelukkig is er een hoofdstuk ‘Get Started with Wave‘ waarmee je snel op weg bent zonder het hele boek te hoeven lezen.

Er is ook een Nederlandse gebruiksaanwijzing voor Wave beschikbaar. Maar anders dan de ‘guide’ is deze enkel beschikbaar als een Wave. Dan moet je dus eerst iets van Wave weten voordat je de gebruiksaanwijzing kunt gebruiken. Overigens is de Nederlandse versie ook goed bruikbaar, hoewel minder uitgebreid dan de ‘guide’. Helaas is er na 9 december weinig meer gebeurd aan de Nederlandse versie. Dat doet vrezen dat deze niet meer up-to-date is.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • cysoon
  Posted 27/02/2010 10:45 pm 0Likes

  Ik heb ook een (slapend) google wave account. Het grootste nadeel vind ik dat er maar weinigen zijn die het ook hebben of ermee werken en daarbij komt dat je ook een ander (extra) emailadres krijgt met @googlewave.com… Voorlopig doe ik er (nog) niet veel mee…

 • Mark
  Posted 25/02/2010 12:15 am 0Likes

  Ik heb nog zat invites over, voor de mensen die interesse hebben stuur even een mailtje naar me tijdelijke doorstuur adres: szsMXkzdgcNvuioJ@zone-salting.info
  Deze zal 1 week werken.

 • Pelly
  Posted 24/02/2010 4:59 pm 0Likes

  @ Bas Waar moet je invite heen ?

  En daarmee raak je meteen het probleem van Wave, vrees ik.
  Het is het een nog niet volledig ontwikkeld product wat nog te weinig gedragen word door “de massa”
  De tool Google Wave lijkt me ideaal om in samen te werken met een groep, maar nog niet iedereen is zo internet-minded.
  De hype rond Google Buzz was groter, maar dat was er dan ook “opeens”.
  Wellicht zou het idee zijn om Gmail een Wave-jasje aan te geven als optie in Gmail, dat zou wellicht wat drempels wegnemen….

 • Bas
  Posted 24/02/2010 3:44 pm 0Likes

  Iemand nog een invite? Zou graag een keer willen spieken in Wave.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]