Thuis

Droge lucht in huis? Gebruik je bad!

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

In de winter hebben mensen vaker last van de droge lucht. We merken dit aan een droge mond en gevoelige ogen. De koude winterse lucht bevat minder vocht dan de warmere lucht en als deze koude lucht op kamertemperatuur wordt gebracht merk je een duidelijk verschil in de vochtigheid van de lucht. Als klap op de vuurpijl overleeft het verkoudheidsvirus ook nog veel langer in een koude droge lucht. Lifehacking heeft tips om een droge lucht tegen te gaan!

Verf je muur digitaal met Flexa Visualizer

De volgende keer dat je in bad gaat, laat dan niet het water gelijk weglopen. Laat het water een paar uur in bad staan en zet wat tussendeuren open. Door het badwater op een natuurlijke wijze af te laten koelen wordt de lucht bevochtigd en verdampt er water wat de luchtvochtigheid ten goede komt.

Heb je geen bad?

Vermijd ovenmaaltijden en kook meer in water op het fornuis, de hete lucht van de oven droogt de lucht uit en het kokende water zorgt juist voor meer vochtigheid.

Gebruik geen droger maar droog je kleren aan een rek op een centrale plek in het huis (of op je slaapkamer). Terwijl de kleren drogen verdampt er vocht en dit maakt de lucht minder droog. Daarnaast ruikt het ook nog lekker naar schone was!

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer

2 Reacties