Thuis

Gezonder eten door herindeling van je koelkast

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Probeer je gezonder te eten? Een hele makkelijke, maar werkende tip: Verplaats alle ongezonde snacks, lekkernijen en dranken naar de onderste planken en lades van je koelkast. Verplaats vervolgens alle gezonde items naar de hoger gelegen planken. Als je de koelkast openmaakt en als eerste fruit en groente ziet motiveert dit je hersenen om eerder hier een stukje te van te pakken.

Het kan ook helpen bij het koken van verse en gezondere maaltijden. Natuurlijk is de beste tip om ongezond voedsel sowieso te vermijden uit je koelkast, maar grote kans dat je met zicht op het gezonde eten de juiste keuze maakt. Lees ook: Verse kruiden bewaren.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

1 reactie

  • Dit werkt niet, want in mijn koelkast hebben de laden allebei een eigen functie. De luchtcirculatie in de groentelade is zo ontwikkeld dat de groente langer goed blijft. Als ik de groenten ergens anders leg blijft het minder lang goed.