Thuis

Gladde kleding zonder strijkbout

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Ik gebruikte ze al als kruiken: (frisdrank)flessen. Ze zijn echter ook goed te gebruiken als strijkbout, mits de fles rechte wanden heeft. Ideaal voor een onverwacht strijkmoment tijdens bijvoorbeeld een low budget-reis of de avond voor een sollicitatiegesprek, als je strijkbout het plotseling begeven heeft. Lees ook: 7 illustraties die ons leven weerspiegelen.

Het enige wat je nodig hebt: een goed af te sluiten sterke fles (geen PET-fles), water, een gladde ondergrond en een manier om het water te verwarmen.

Hoe het werkt spreekt voor zich: verwarm water, doe het in de fles, leg je kledingstuk op een gladde ondergrond en rol er met de fles overheen. Eventueel kan je wat water op het kledingstuk sprenkelen. Simpel, maar doeltreffend.
Uit een zoektocht op internet blijkt dat deze techniek door onze voorouders al werd toegepast.

Met dank aan een oud-studiegenoot voor dit idee!

Bekijk ook deze eerder geposte strijkhacks.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

1 reactie

  • Als uw artikelen kort zijn neem ik graag dat ene minuutje om ze te lezen.
    In een gesprek met anderen aan wie ik uw nieuwsbrief eerder aanbeval, valt op dat men zich stoort aan de ik vorm waarin word geschreven. (Onbedoeld) komt dit over als iemand die graag over zich zelf praat of op de voorgrond plaatst.
    Ik ben van mening dat uw artikelen een verhoogde attentie waarde krijgen als u in niet meer in de: ik dit, ik dat vorm schrijft.
    Succes verder met uw site
    R.B