Thuis

Hoe houd je je fruit langer vers?

Je kent het vast wel: je koopt een net met fruit, en je kunt de helft weggooien na ongeveer een week. De vruchten zijn beschimmeld of uitgedroogd. Het zou toch ideaal zijn als je ze wat langer kunt bewaren? Voor iedere vrucht is een andere manier van bewaren beter. Van aanrecht tot koelkast tot kelder. Tien vruchten en de beste manier van bewaren op een rij:

Appels

Deze bewaar je het beste in een kartonnen doos op een koude, donkere plaats. Je kunt appels per stuk in krantenpapier wikkelen om ze nog langer te bewaren.

Sinaasappels

In de koelkast

Bananen

Op het aanrecht in de schaduw. Voor een langere houdbaarheid bewaar je ze in een papieren zak.

Druiven

Bewaar ze ongewassen in een geperforeerde plastic zak met een keukenrolpapiertje op de bodem.

Citroenen

Bewaar citroenen in de koelkast. Voor een langere levensduur in een afgesloten gripzakje. Dit geldt ook voor limoenen.

Meloenen

Onrijpe meloenen laat je rijpen op het aanrecht. Leg ze eenmaal gerijpt in de koelkast.

Perziken

Ook laten rijpen op het aanrecht. Leg ze eenmaal gerijpt in de koelkast.

Kersen

Bewaar ze ongewassen en in een plastic zak in de koelkast.

Aardbeien

Bewaar ze ongewassen in een ondiep bakje met deksel in de koelkast. Leg op de bodem van het bakje een keukenrolpapiertje. Dit geldt ook voor Frambozen.

Nectarines

Laat ze rijpen op het aanrecht. Leg ze eenmaal gerijpt in een plastic zak in de koelkast.
Bronnen: Ecomama en lifehack.org. Op Ecomama vind je tips over het vers houden van nog meer vruchten én groenten!

Misschien heb je zelf nog tips? Laat het weten!

over de auteur

Avatar

Janine Sterenborg

Janine is freelance journalist, (web)redacteur en (SEO)tekstschrijver. Ze heeft de website Nordic Vibes opgericht omdat ze nergens al het moois uit Scandinavië op één plek kon vinden. Op haar eigen website JanineSchrijft vind je artikelen en persoonlijke blogs. Momenteel reist ze plaatsonafhankelijk door, inderdaad, Scandinavië.

Reageer

10 Reacties