Thuis

Last van spinnen? Zo kom je ervan af!

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Met de herfst voor de deur staan ook de spinnen voor de deur. Raar genoeg zijn er niet per se meer spinnen, maar zie je ze gewoon vaker omdat ze in het najaar op zoek gaan naar een partner. Omdat wel meer mensen last van spinnen hebben, geven we wat handige tips om spinnen weg te houden en te verjagen als ze er al zijn!

Last van muizen? Zo kom je er vanaf!

Hoe houd ik spinnen weg?

Ceder: Je kunt spinnen verjagen door blokjes ceder in je kast te leggen of op andere plaatsen waar ze het huis binnen kunnen komen.

Citroen: Spinnen houden niet van citrusvruchten. Wanneer je de schil of het sap van een bijvoorbeeld een citroen of sinaasappel ergens neerlegt, kun je ze eenvoudig weren. Het is handig om het te plaatsen bij deuren, ramen en spleten. Zo “durven” ze niet eens meer binnen te komen.

Etherische olie van pepermunt: Spinnen hebben een hekel hebben aan pepermunt. Meng 8 druppels etherische olie met paar druppels afwasmiddel en doe het mengsel in een spuitbus. Door het mengsel in de hoeken en kieren van bijvoorbeeld je overkapping te spuiten, zul je dit jaar een stuk minder spinnen zien op die plek. Ruikt het mengsel nog niet genoeg naar munt? Voeg er dan nog extra druppels aan toe.

Hou het schoon: Dit spreekt voor zich. Houdt je huis goed schoon te houden om ongedierte te voorkomen.

Noten: Noten van bomen zoals walnoten zijn bijzonder effectief in de strijd tegen spinnen. De geur van de walnoten vinden ze zeker niet lekker. Leg een paar walnoten op de vensterbank en op andere plekken waar ongedierte binnen kunnen komen en je maakt de kans een stuk kleiner dat ze naar binnen kruipen.

Hoe kom ik van spinnen af?

Witte azijn: Maak je eigen anti-spinnenspray door een deel azijn met twee delen water te mengen in een spuitfles. Vervolgens spuit je in het hele huis het spul waar veel ongedierte zit.

Gebruik gereedschap: Durf je echt niet dichtbij de spin te komen? Gebruik dan een speciaal spinnenvangwerktuig zoals een Bug Buster.

Zuig hem op: Wie direct van deze ongewenste bewoners af wil, kan ze ook gewoon opzuigen. De meeste insecten stikken door het stof in de stofzuigerzak, ze kruipen dus niet weer omhoog.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

13 Reacties