Thuis

Open Word 2007 bestanden met Firefox

Door de incompatibiliteit van Office 2007 met de vorige versies kan het nog wel eens voorkomen dat je een .docx bestand krijgt gemaild wat met geen mogelijkheid is te openen in oudere Office-versies (en ik spreek uit ervaring). Natuurlijk is er een viewer van Microsoft te downloaden, maar ook hier hoor ik niet alleen jubelverhalen over. Je kunt ook het Compatibiliypack van Microsoft downloaden, maar dan moet je sowieso al een Office-versie hebben geïnstalleerd.

openxml.png

Nu is er de OpenXML viewer. Een Firefox plugin die het mogelijk maakt om in Firefox de Wordbestanden te openen. Dus kom je er niet uit met de viewer of andere work-arounds, dan kan Firefox je altijd nog redden. Het installeren van de plugin loopt niet op de standaard manier. Je moet een zip-bestand downloaden, uitpakken en het XPI-bestand installeren. Daarna kun je een .docx bestand in je browservenster slepen om te bekijken.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

6 Reacties