Thuis

Zo kun je snel een avocado laten rijpen

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Het is altijd moeilijk in te schatten wanneer een avocado precies rijp genoeg zal zijn om te gebruiken. Lifehacking heeft een tip om avocado’s sneller rijp te laten worden. Lees ook: Zo kun je snel stukjes eierschaal verwijderen.

In de supermarkt kun je natuurlijk een beetje in een avocado knijpen om te voelen hoe rijp hij is. Maar deze methode is wel een beetje asociaal en werkt ook niet altijd, omdat je hem misschien pas over een paar dagen nodig hebt. En ook al voelt hij rijp aan, je kunt niet met zekerheid zeggen of hij ook echt goed rijp is.

De oven in

Met deze tip kun je een keiharde avocado binnen enkele minuten ‘rijp’ krijgen. Neem een avocado en snijd deze doormidden. Is hij niet zacht genoeg? Duw dan de twee helften weer tegen elkaar aan en pak hem in met aluminiumfolie. Verwarm je oven voor op 95 graden Celsius, en leg als deze op temperatuur is de avocado zo’n 10 minuten in de oven. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is, anders zit je straks met een gebakken avocado.

Haal hem uit de oven en koel hem af in de koelkast, zodat hij niet door blijft garen. Je wilt namelijk een ‘rauwe’ avocado hebben gewoon die zachter is dan voorheen. Nu kun je hem gewoon gebruiken als voorheen.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer