Thuis

Zo pel je makkelijk een hardgekookt ei

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Het pellen van hardgekookte eieren kan lastig en frustrerend zijn als je ze niet goed kookt of de schaal in kleine stukjes probeert los te krijgen. Het hardgekookte ei even kort in een glas met water heen en weer schudden lost dit probleem in enkele seconden op. Lees ook: Zo krijg je ketchup makkelijk uit de fles.

Pak een glas dat je makkelijk vast kan houden. Stop een hardgekookt ei in het glas, vul deze gedeeltelijk met water, stop je ene hand op de bovenkant en begin met schudden. Probeer het boven de wasbak te doen, want door het schudden komt er waarschijnlijk wat water door je vingers heen. Vervolgens is het een koud kunstje op de hele eierschaal in één keer uit het glas te halen.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

1 reactie

  • Da’s niet echt een lifehack want dan zit je met een glas dat je moet afwassen. Gewoon aan alle kamten op de tafel tikken of het aanrecht