Productiviteit Thuis

Zo raken de kerstlampjes nooit meer in de knoop

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

In steeds meer huishoudens siert de kerstboom de woonkamer. Dit gaat vaak niet zonder slag of stoot; sjouwen met dozen en draadjes uit de knoop halen is een jaarlijkse routine voor veel kerstfans. Gelukkig hoeft het niet elk jaar zo te gaan. Lifehacking geeft je alvast wat handige tips voor het opruimen van de kerstboom en kerstlampjes om het je volgend jaar wat makkelijker te maken.

Lampjes hack

Kerstlampjes in de knoop?

Ieder jaar is het een drama; de lampjes uit de knoop halen. Meestal worden ze vanaf de boom rechtstreeks in een doos gefrommeld en loop je volgend jaar weer tegen hetzelfde probleem aan. De volgende keer dat je de kerstboom aftuigt, wikkel de lampjes dan om een oude kleerhanger! Als je geen hanger hebt kun je ook wat hoekjes uit een stuk karton knippen en wikkel je ze daar omheen.

Versieringen

De kerstversiering opruimen

Veel kerstboomversierders bewaren simpelweg de verpakkingen van al het moois en ruimen de versieringen tijdens het aftuigen weer in hun originele verpakking op. Het kan natuurlijk gebeuren dat je de verpakking van één of meerdere ornamenten kwijt bent of bewust hebt weggegooid. In dat geval kun je oude eierdoosjes gebruiken om alles enigszins schokbestendig in te pakken. Geen eierdoosjes bij de hand? Vul een platte opbergbak met plastic bekertjes waar je de versieringen in stopt.

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer

2 Reacties