Thuisisolatie saai? Pak eindelijk deze 5 uitstel-klusjes eens op!

Werk je tijdens deze bizarre coronacrisis noodgedwongen thuis? Of nog erger, zit je onverwachts (deels) zonder werk? Besteed je tijd dan nuttig met de klusjes die je eigenlijk al het hele jaar uitstelt. Pak het probleem aan bij de wortel, en trek jezelf uit die ingezakte bank. Aan de slag!

Het opruimen van de zolder

Die verdomde zolder. In elk hoekje staat waarschijnlijk wel iets waarvan je geen idee hebt of je het ooit nog eens gaat gebruiken. Duik in deze bende en mieter alles weg wat je de afgelopen vijf jaar niet hebt aangeraakt. Of drie, als je echt rigoureus te werk wilt gaan. Houd de spullen overigens niet te lang in je hand, maar gooi het direct weg zodra je rationeel tot de conclusie bent gekomen dat je er al jaren niet aan hebt gedacht. Geef twijfel geen enkele kans!klusjes

Voorraadkast checken op houdbaarheidsdatum

Het is een van de grootste klusjes, maar het ruimt wel heerlijk op! Je voorraadkast vult zich namelijk ongemerkt met nooit gebruikte kruiden, of bakspullen die je zeven jaar geleden eens voor een mislukte taart nodig had. Pak dus een grote vuilniszak, een sopje en gaan met die banaan. Begin bovenaan of achterin en werk zo de hele ruimte af. Gooi weg wat over de datum is of waarvan je denkt dat je het niet meer gaat gebruiken.

klusjes

Je kledingkast updaten

Dit is voor de meeste vrouwen onder ons waarschijnlijk de favoriet. Waarom? Zodra je je kast weer lekker hebt opgeruimd is er meer ruimte voor nieuwe kleding! Trek een lekker pakkie aan, die makkelijk aan en uit kan, voor het passen. Denk tijdens het weggooien wel duurzaam. Zitten er kleren bij die jou niet meer passen maar die nog wel bruikbaar zijn? Check of er bij jou in de buurt een plek is waar je kleding kan brengen voor arme landen. Je kunt ook op zoek gaan naar tweedehandswinkels, zij zullen erg blij zijn met jouw gift! Zit je wat krap bij kas en wil je er liever wat centjes aan verdienen, verkoop het dan op sites zoals Marktplaats of Vinted.

klusjesVriezer ontdooien

Dit valt voor de meeste onder een heftig zweetklusje, maar valt eigenlijk best mee! Het ruimt heerlijk op en zorgt ervoor dat je vriezer weer goed zijn werk kan doen (en dus ook extra energie bespaard). Vind jij het toch een zware klus? Check dan snel onze hack hoe je het op een makkelijk en snelle manier achter de rug hebt.

Schuur fatsoeneren

Niet leuk, wel goed! Net als de andere klusjes kan dit echt een nagel aan je doodskist zijn… Maar vooral op een zomerse dag is het nog best te doen. Die heerlijke frisse lucht in je neusgaten en de vitamine D die jouw poriën binnen glijdt. Neem de tijd en maak een begin door alle spullen buiten te zetten, tijdens slecht weer is dit natuurlijk niet te doen maar in dat geval raden wij deze klus ook niet aan. Nadat je alles naar buiten hebt verplaatst, mag alles weer naar binnen. Niet ALLES natuurlijk! Kijk eerst goed wat je écht nodig hebt. Wat bovenaan je prioriteitenlijstje staat plaats je als eerste terug. Zodra je ziet dat het al aardig vol raakt, gaat de keuze om iets weg te doen namelijk makkelijker.

Wat vind je van deze hack?
11Te gek33Leuk11Serieus?10Meh...7Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]