7 tips voor een succesvolle eerste date

Daten is niet makkelijk, dat weten wij ook wel. Het is ongemakkelijk in het begin, misschien ben je nerveus en wat doe je als de persoon in kwestie helemaal niet in de smaak valt? Een succesvolle eerste date kan je natuurlijk niet forceren, maar met deze zeven tips voor een eerste date wordt het in ieder geval wél gezellig.

1. Ga iets actiefs doen

Koffie of een biertje drinken is hartstikke gezellig maar misschien minder geschikt voor een eerste date. Je zit namelijk meteen op elkaars lip, voordat je ook maar de kans hebt gehad om te beslissen of diegene wel leuk is. Kies daarom voor een eerste date liever een actievere bezigheid. Ga bijvoorbeeld wandelen, minigolven, een museum bezoeken of naar de kinderboerderij. Zo heb je meteen onderwerpen om over te praten en letterlijk wat meer ruimte.

star wars party hard GIF by funk

2. Bereid je voor

Natuurlijk bereid je jezelf voor op een date: wat trek je aan, welk luchtje spuit je op, dat soort dingen. Maar probeer misschien ook vast wat vragen of gespreksonderwerpen te bedenken voor tijdens de date, mocht het even stilvallen. Ga bijvoorbeeld niet meteen de diepte in door te vragen of de anderen kinderen wil, maar probeer iets origineels te vragen zoals welk bordspel hij of zij vroeger graag speelde, of wat zijn of haar lievelingsfruit is. Het klinkt misschien wat suf, maar je valt hiermee soms in de meest onverwachte gesprekken.

3. Laat iemand weten waar je bent

Je weet nooit wie of wat je aantreft. Laat daarom altijd iemand weten waar je naartoe gaat en wanneer je weer thuis bent. Is de date heel geslaagd en gaat ‘ie ook in de nachtelijke uren verder? Geef dan even een update dat je oké bent.

4. Wees zelfverzekerd jezelf

Open deur! Weten we! Maar we zeggen het toch even: jezelf zijn tijdens een eerste date is heel belangrijk. Natuurlijk laat iedereen zich van zijn beste kant zien tijdens een date maar probeer daarin zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Jij weet precies wat jouw sterke kanten zijn. Show ‘em!

nicole richie hair flip GIF

5. Ontspan tijdens je eerste date

Loopt de spanning wel heel hoog op en wordt ontspannen lastig? Geef jezelf dan even de ruimte door je te excuseren en bijvoorbeeld even naar het toilet te gaan. Daar kun je even je vrienden appen of kort op en neer springen zodat de spanning letterlijk je lijf verlaat. Niemand wil namelijk met samengeknepen billen een date ‘doorstaan’. Onthoud: just breathe.

6. Flirten en oprechte interesse

Je zou met alle date-stress zomaar vergeten te flirten. Terwijl dat juist het belangrijkste van een date is! Als je de ander leuk vindt, laat het hem of haar dan merken. Glimlach, maak (langer) oogcontact of een dubbelzinnig grapje, of raak de ander kort aan op zijn of haar hand of schouder. Vergeet daarnaast geen vragen te stellen zodat je laat zien oprecht geïnteresseerd in de ander te zijn en/of geef een complimentje.

Flirt Flirting GIF by moodman

7 Wees eerlijk

En als laatst: wees eerlijk. Was het een gezellige date maar voel je de aantrekkingskracht niet? Wees dan eerlijk, hoe moeilijk dat ook is. De ander zou namelijk enorm teleurgesteld kunnen raken als je zegt dat je hem of haar nog een keer wil zien terwijl dat eigenlijk niet zo is. Andersom natuurlijk ook: was het fantastisch? Zeg dat dan! Wie niet om de hete brei heen draait, zal ook minder snel onduidelijkheid of valse verwachtingen creëren.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]