Tips tegen inbraak

Rond de feestdagen wordt er flink ingebroken. Veel mensen zijn bij familie of vrienden op bezoek, of staan met zijn allen buiten naar het vuurwerk te kijken terwijl er ondertussen iemand ongezien het huis binnenglipt. Lifehacking heeft een aantal tips om je woning of je spullen tegen inbraak te beschermen.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/handig-10-ultieme-lifehacks-voor-kerst/

Vloerbedekking

Als je van huis gaat en bepaalde papieren of bankpasjes niet mee wilt nemen, kun je deze onder de vloerbedekking verstoppen. Licht een klein hoekje van je vloerbedekking omhoog en schuif je pasjes eronder. Zorg dat je de vloerbedekking weer netjes vastdrukt, zodat inbrekers niet kunnen zien dat ermee gerommeld is.

Kinderkamer

Inbrekers zijn vaak binnen een paar minuten je huis weer uit, en doorzoeken vaak de meest logische plekken. Vaak zijn dat de kastjes en lades in de keuken en in je slaapkamer, maar de kinderkamers worden eerder overgeslagen. Daarom kan dat een betere plek zijn om waardevolle spullen te verstoppen.

Alarm

Plaats de keypad van je alarm niet op een plek die van buiten zichtbaar is. Op die manier kunnen inbrekers niet meteen zien of je een alarm hebt en of het wel is ingeschakeld.

Brievenbus

Een houten voordeur met een brievenbus erin is gemakkelijker in te trappen dan eenzelfde deur zonder zo’n gleuf. Overweeg dan ook om een aparte brievenbus op te hangen. Op die manier is het ook niet mogelijk dat ze door je brievenbus naar een haak of het slot gaan ‘hengelen’.

Autosleutels

Bewaar je autosleutels naast je op je nachtkastje. Dan kunnen inbrekers ze niet meteen zomaar meenemen, en tevens kun je als je vermoedt dat er iemand aan het inbreken is het alarm van je auto laten afgaan om de inbreker af te schrikken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Sietse
  Posted 04/01/2018 1:13 pm 0Likes

  Zijn vooral tips om te voorkomen dat er spullen mee worden genomen, niet om de inbraak zelf te voorkomen. Ook belangrijk natuurlijk.

  De beste tip om te zorgen dat er niet wordt ingebroken is zorgen dat het bij de buren makkelijker is om in te breken dan bij jou…

 • Marij
  Posted 27/12/2017 12:59 am 0Likes

  Nu weten alle potentiële inbrekers precies waar ze moeten zoeken. 😉

Leave a comment

[wpterms id="3193"]