Tof crowdfundingproject: noke – no key, no problem

Op Kickstarter en andere crowdfundingplatforms zijn bizar veel goede ideeën te vinden. Inclusief ideeën voor producten die het leven een stuk makkelijker maken. Vanaf september selecteert Lifehacking elke week een crowdfundingcampagne die het backen waard is. Deze week: de noke.

De noke is het slot van de toekomst: een waarvoor je geen sleutel nodig hebt. Het hangslot gaat open met behulp van bluetooth op je smartphone. Smartphone leeg? Ook geen probleem, je kunt namelijk met een soort morse-code een unieke klik-code maken waarmee het slot ook open gaat.

Met noke ben je nooit meer de sleutel kwijt, heb je geen last van een sleutel die afbreekt in het slot of van een sleutel die je onderuit je tas moet vissen. Ook naar je telefoon hoef je niet te zoeken: als die in de buurt van je slot is, detecteert de noke hem automatisch.

Met noke kun je niet alleen je fiets, kluis of hek zonder sleutel van slot halen, je kunt je vrienden met een smartphone ook toegang geven tot je sloten. Al dan niet tijdelijk of eenmalig.

Klinkt ideaal!

Bekijk het project op Kickstarter. Hij is al volledig gefund, maar als je een noke wilt, kun je hem nu nog bestellen voor $ 59,-. Dat is ongeveer 60% van de prijs waarvoor hij later op de markt komt. De noke is ook verkrijgbaar met hangslot.

De campagne stopt op 17 september 2014. Te laat? De noke is een product van Fuzdesigns, op hun site komen ongetwijfeld updates over de noke.

 

Heb je een tof crowdfundingproject gezien? Deel hem hieronder in de comments!

 

(Fotocredits: Money making idea. Dollar symbol glow among other light bulb on a blue background door ideldesign via Shutterstock)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Edwin
  Posted 12/09/2014 4:51 pm 0Likes

  Heeft ook niets meer met lifehacking te maken. Volgens mij zijn ze de weg nu compleet kwijt. Meer iets voor http://www.bright.nl zou ik zeggen.

  Edwin

 • Tim
  Posted 12/09/2014 11:09 am 0Likes

  Nu schrijf ik deze reactie alleen maar op basis van het artikel en ben ik misschien erg kritisch, maar ehh… Op mij komt de Noke niet erg lifehackerig over. Wel als een hebbedingetje voor de “gadgetfreaks to a fault”. Imho en ervaring is Bluetooth op zijn best nogal wisselvallig en dan moet ik naast alle wachtwoorden die al in mijn kop zitten daar ook nog een morsecode aan toevoegen? Daarnaast: hebben ze bij de Noke nagedacht over de hack-gevoeligheid van Bluetooth? Kun je hem met een gerust hart gebruiken om iets waardevollers dan een luieremmer mee af te sluiten?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: