Tof crowdfundingproject: noke – no key, no problem

Op Kickstarter en andere crowdfundingplatforms zijn bizar veel goede ideeën te vinden. Inclusief ideeën voor producten die het leven een stuk makkelijker maken. Vanaf september selecteert Lifehacking elke week een crowdfundingcampagne die het backen waard is. Deze week: de noke.

De noke is het slot van de toekomst: een waarvoor je geen sleutel nodig hebt. Het hangslot gaat open met behulp van bluetooth op je smartphone. Smartphone leeg? Ook geen probleem, je kunt namelijk met een soort morse-code een unieke klik-code maken waarmee het slot ook open gaat.

Met noke ben je nooit meer de sleutel kwijt, heb je geen last van een sleutel die afbreekt in het slot of van een sleutel die je onderuit je tas moet vissen. Ook naar je telefoon hoef je niet te zoeken: als die in de buurt van je slot is, detecteert de noke hem automatisch.

Met noke kun je niet alleen je fiets, kluis of hek zonder sleutel van slot halen, je kunt je vrienden met een smartphone ook toegang geven tot je sloten. Al dan niet tijdelijk of eenmalig.

Klinkt ideaal!

Bekijk het project op Kickstarter. Hij is al volledig gefund, maar als je een noke wilt, kun je hem nu nog bestellen voor $ 59,-. Dat is ongeveer 60% van de prijs waarvoor hij later op de markt komt. De noke is ook verkrijgbaar met hangslot.

De campagne stopt op 17 september 2014. Te laat? De noke is een product van Fuzdesigns, op hun site komen ongetwijfeld updates over de noke.

 

Heb je een tof crowdfundingproject gezien? Deel hem hieronder in de comments!

 

(Fotocredits: Money making idea. Dollar symbol glow among other light bulb on a blue background door ideldesign via Shutterstock)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]