Toggl, een goede manier om je tijd bij te houden?

Toggl is een webbased applicatie waarmee je gemakkelijk kunt bijhouden hoeveel tijd je aan specifieke taken besteedt.
Afgelopen week kwam ik deze applicatie toevallig tegen en het leek me interessant om deze tool voor mezelf uit te testen en dit met jullie te delen.
Ik weet dat er nog steeds veel mensen zijn die hun uren bijhouden in Excel, maar dit kan een leuk alternatief zijn.
 

Hoe werkt Toggl?

Even een account op Toggl aanmaken en je kunt de timer direct starten, de grote groene knop kan je niet missen. In de app kun je verschillende projecten aanmaken en binnen deze projecten kun je je werkzaamheden bijhouden.
Stel je bent een designer en wilt Toggl gebruiken. Je kunt je cliënten dan indelen als projecten. Misschien werk je twee uur aan een concept, een dag later 8 uur aan het uitwerken en weer een dag later aan de verbeteringen.
Vervolgens telt Toggl de tijden bij elkaar op en kun je een overzicht (dag, week of maand) bekijken.
Ik heb geen idee of veel mensen tools zoals Freshbooks gebruiken, maar je kunt Toggl hier gemakkelijk aan koppelen. Met Freshbooks kun je namelijk gemakkelijk facturen maken en versturen. Als het goed is kun je de uren vanuit Toggl direct naar Freshbooks doorzetten, zodat je facturen automatisch worden gemaakt. Daarnaast zijn er nog andere handige integraties. Kijk even op de website van Toggl voor een compleet overzicht.
 

Desktop versie & mobiele app

Naast de webversie van Toggl kun je ook een desktop versie downloaden op je computer of Mac. Hier kun je projecten starten en aanmaken. Het is wel jammer dat je vanuit daar geen statistieken kunt inladen en bekijken, dan moet je echt naar de web versie gaan. Voor de mobiele app geldt hetzelfde, maar deze synchroniseert wel met alle applicaties.
 

Toggl handig of niet?

Is Toggl handig voor iedereen? Dat denk ik niet. Maar de tool lijkt me een goede uitkomst voor ondernemers die op basis van uurtje factuurtje werken of voor mensen die tijden binnen projecten moeten bijhouden.
Persoonlijk vond ik het wel wennen om te gebruiken, omdat je het idee hebt dat je continue op de tijd aan het letten bent. Als je het wat vaker doet went het echter wel snel (net als alle nieuwe dingen die we leren). Bovendien kun je handmatig je tijden wijzigen of toevoegen.
Voor mij was deze applicatie interessanter geweest als je deadlines zou kunnen instellen, inclusief timer. Op deze manier kan je direct de pomodoro techniek toepassen en efficiënter werken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Hilde De Laet
  Posted 05/05/2014 10:10 am 0Likes

  Ik gebruik al een hele tijd Funky Time (https://funkytime.com) om mijn tijd te registreren. Werkt heel handig en gebruiksvriendelijk. Met de gratis versie kom je al een heel eind.
  Je kan je uren eenvoudig exporteren naar Excel. En van die gegevens draaitabellen en grafieken maken. Geeft je een goed beeld waaraan je (te) veel tijd besteed. En mooi en overzichtelijk om aan je chef te bezorgen als hij/zij vraagt waarmee je bezig bent.

 • Peter Waalkens
  Posted 04/05/2014 11:39 am 0Likes

  Ik gebruik het desktop programma Klok (getklok.com). Het heeft veel mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om “onderweg” via je mobiele browser in de cloud te registreren (invoeren of timen) op de projecten en dat later in het programma te synchroniseren. Ook kun je agendagegevens uit Google Calendar in je projecten of in gedefinieerde activiteiten importeren. Er is een beperkte freeware versie of een uitgebreide van eenmalig $19,99 en een versie voor teams. Support is uitstekend.

 • Jelle Mostert
  Posted 30/04/2014 10:17 am 0Likes

  Bedankt voor jullie reacties!
  @Senol De gratis versie is slechts 30 dagen geldig en daarin kun je gebruik maken van de basis functies. Ik heb een link gevonden met de verschillen: http://support.toggl.com/why-go-pro/
  @Jos en @ Robbert bedankt voor de tips. Ik kende Yast en Timi nog niet, dus die ga ik even bekijken.

 • Lilian Ahlers
  Posted 28/04/2014 10:15 pm 0Likes

  Ik gebruik naar alle tevredenheid Timesheet, dat is een applicatie voor de smartphone en dat vind ik persoonlijk veel prettiger dan op de laptop, omdat ik daar graag zo weinig mogelijk programma’s open heb staan.
  Ik gebruik het veel met webredactiewerk, omdat ik na elk werkmoment kan invullen aan welk project ik heb gewerkt en wat ik daar binnen precies heb gedaan. Bovendien kan ik hem makkelijk op pauze zetten als ik tijdens een opdracht wordt gestoord. Je kunt er overigens ook je uurtarief, locatie, uitgaven, trefwoorden en zelfs je gemoed in kwijt. Mijn ervaringen met Timesheet heb ik hier beschreven.

 • Freerk Terpstra
  Posted 28/04/2014 7:19 pm 0Likes

  Ik gebruik Toggl naar tevredenheid. Geeft veel inzicht in hoeveel tijd ik aan projecten besteed. Het werkt erg gemakkelijk en snel en de app werkt ook goed.

 • Robbert Noordhoek
  Posted 28/04/2014 5:11 pm 0Likes

  Zelf ben ik erg fan van Timi (www.timiapp.com), zitten ook nog eens twee Nederlanders achter, daarnaast is de support fantastisch!

 • Senol Tapirdamaz
  Posted 28/04/2014 12:09 pm 0Likes

  Wat is het verschil tussen de gratis versie en de betaalde versie?

 • Jos v.d. Voort v.d. kleij
  Posted 28/04/2014 10:49 am 0Likes

  Ik vind Yast ook een superhandige tool om tijd te schrijven. (www.yast.com).
  Ik heb zowel toggl als Yast gebruikt. Ik vind de laatste iets handiger in het gebruik.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]