Top 4 apps om boetes en files te vermijden

Of je nu zakelijk rijdt of voor privé veel kilometers aflegt, het laatste wat je wilt is verrast worden door boetes voor onbetaald parkeren of te hard rijden. En je dag wordt er ook niet vrolijker op als je in een file terecht komt, zeker als je die had kunnen vermijden. Dit zijn de 4 beste apps om ervoor te zorgen dat autorijden leuk blijft!

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

1. Parkmobile

Het zoeken naar een parkeerplekje is al een hoop gedoe maar het vinden van een parkeerautomaat kan al net zo lastig zijn. De handige Parkmobile app zorgt ervoor dat je zonder gedoe netjes betaalt voor parkeren. En niet alleen op straat, maar ook op luchthavens en in parkeergarages. Bovendien betaal je nooit meer dan nodig is.
Zet je ‘m in een parkeergarage? Ga er dan niet vanuit dat de bewaking in orde is en je kostbare spullen in je auto kunt laten liggen. Verzekeraars als Centraal Beheer adviseren je dringend om ook daar niets achter te laten. Dus: buit eruit!

2. Flitsmeister

Flitsmeister; is dé app die je waarschuwt als je een mobiele flitser of flitspaal nadert. Ook trekt de app aan de bel als je te hard rijdt tijdens een trajectcontrole. Minder bekend is dat Flitsmeister ook waarschuwt als er een ambulance aan komt zodat je op tijd ruimte kunt maken. En ook laat Flitsmeister je weten waarom je eigenlijk stilstaat, bijvoorbeeld vanwege werkzaamheden, een voertuig met pech of ongeval.
Constateer je zelf dat er op een bepaalde route vertraging optreedt, bijvoorbeeld door stilstaande auto? Dan kun je dit direct met een druk op de knop aan Flitmeister melden en zo je medeweggebruikers ook verder helpen.

3. Waze

Waze is ‘s werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app. Dat houdt in dat alle gebruikers real-time verkeersinformatie delen zodat files of andere obstakels zo min mogelijk invloed hebben op je ritten. De community kan zelfs een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kaarten.
De Waze-app biedt ook de mogelijkheid om vrienden te zien die naar dezelfde bestemming rijden, bijvoorbeeld tijdens een gezamenlijk weekendje weg. Zo kun je makkelijker samen rijden en zorgen dat iedereen tegelijkertijd aankomt.

4. Google Maps

Laten we zeker even Google Maps niet vergeten als één van de beste apps die niet op je smartphone mag ontbreken. Naast een uitstekende routeplanner met verkeersinfo bevat de app plattegronden, ov-dienstregelingen, restaurants en natuurlijk ook Street View.
Ga je naar een gebied in het buitenland waar de dekking slecht is of kosten voor data hoog zijn? De Google Maps app kan ook offline gebruikt worden. Dankzij de functie Offline kaarten kan je thuis al een deel van de kaart in de app te downloaden. Check voor vertrek wel even of niet alleen je auto, maar ook de accessoires goed verzekerd zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Flitskoning
    Posted 20/12/2018 8:29 am 0Likes

    Flitsmeister is al jaar en dag nr. 1!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]