Toen ik laatst in Amsterdam liep zag ik een slimme oplossing om met twee koters op een fiets te kunnen. We kennen natuurlijk de typische ‘mammafiets’, met één voorop en achterop, maar er zijn meer mogelijkheden!
Helaas heeft Ronald Onderwater van Onderwaterfiets.nl het model niet meer in productie maar er staan nog wel wat héél vernuftige modellen op de site.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • joan
  Posted 22/09/2010 5:45 pm 0Likes

  hallo,
  ik heb toevalling een tweeling fites staan en wil hem weg doen! misschien heb je er wat aan, ik zou er graag een degelijk gowone(merk) fiets voor willen hebben. Ik heb er veel plezier van gehad, maar de kids zijn te oud, ik woon in rotterdam
  gr Joan

 • Jolijn
  Posted 07/01/2009 10:38 am 0Likes

  ben op zoek naar een tweelingfiets! Een fiets met verlengde bagagedrager voor twee kids van 4 jaar. Wie kan mij helpen?

 • catelijne
  Posted 26/04/2008 8:40 pm 0Likes

  Hallo Annemarie,
  Ik ben op zoek naar een tweelingfiets.
  Van welk merk is de fiets?
  Wat is de staat van de fiets?
  En hoeveel vraag je ervoor?
  Ben benieuwd,
  Groet
  Catelijne

 • annemarie
  Posted 26/04/2008 2:50 pm 0Likes

  Wij hebben met veel plezier deze fiets gebruikt. Onze tweeling is nu 7 en de fiets is te koop. Misschien zijn jullie al voorzien, anders heb je er een fantastiche fiets aan, incl. 2 MGM zitjes en 2 zitjes voor oudere kinderen.

 • Lizzy
  Posted 11/10/2007 7:00 pm 0Likes

  Hoi,
  ik heb zelf zo’n fiets gehad, werkte fantastisch. Deze was door de fietsenmaker zelf ontwikkeld dus kiepte deze niet om al zaten er twee kinderen achterop. Nadeel van deze fiets is de lange ketting, deze is dus bij dagelijks gebruik snel toe aan vervanging. Een van mijn kinderen kan nu makkelijk zelf fietsen dus fiets ingeruild voor een lichter !!!!! “gewoon” model. Maar het was in de tijd dat ik het nodig had fantastisch, tevens omdat “het gat” tussen zadel en voorzitje wat groter was. Kon ik met mijn dikke fietsbenen er toch rustig tussendoor!!

 • Bas
  Posted 08/10/2007 10:47 am 0Likes

  Het ziet er leuk uit zo met z’n alle op de fiets, maar er kleeft een nadeel aan!
  Een fiets is doorgaans gemaakt voor het vervoeren van 1 persoon en een beetje bagage. Hoe meer bagage (en zeker hoog geplaatst gewicht) er op de fiets wordt meegenomen, hoe meer de zwakke punten op de fiets het te verduren krijgen.
  Ik woon zelf in Haarlem, en het is hier inderdaad een mekka van alles op de fiets. De meerdere gespecialiceerde fietsenwinkels kunnen je alles vertellen over hoe het niet moet: het totale gewicht van drie personen + boodschappen hobbelend over de kinderkopjes, én dat gewicht dan verdeelt over twee slanke (budget)opoe- mamma,-of transportfiets wielen.
  Al deze fietsen worden gebruikt als een goedkoope vervanger voor de auto, maar de veiligheid wordt verliest het vaak van het gemak.
  Heb je toch meer te versjouwen en wil je niet met de auto? Verdeel het gewicht dan over meer wielen.

 • eric
  Posted 06/10/2007 8:36 pm 0Likes

  Kijk ook eens op de site van het mannetje, haarlem. Wij hebben een filibus-tandem daarvandaan, we zitten er met z’n vijven op: twee kinderen voor in de bak, mijn vrouw en ik fietsen, en nog een koter achterop.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]