Twitter voor inspiratie

Te maken met een lastige schrijfopdracht? Een onderwerp waarvan je eigenlijk weinig weet en ook weinig over wilt weten? Hoe kom je dan toch aan de motivatie om te gaan zitten en schrijven? Met het micro-blog platform Twitter natuurlijk! Laat het me uitleggen.

Wat er mist voordat je gebruik maakt van Twitter
Je mist een stukje inspiratie en motivatie. De motivatie komt vanzelf als je eenmaal de inspiratie hebt, dus laten we ons op dat probleem gaan focussen.

Inspiratie is iets dat vanzelf komt, maar nooit op het moment dat je het wilt, de reden waarom veel mensen altijd een notitieboekje bij zich hebben. Inspiratie valt wel te manipuleren. Dat is de enthousiasme van anderen bekijken en onbewust overnemen. Als je iemand enthousiast hoort praten over breien kan je dat breien zowaar zelf ook leuk gaan vinden, niet waar?

Inspiratie komt inderdaad niet vanzelf, gelukkig kan je de inspiratie die anderen hebben lenen! Want met het microblog platform genaamd Twitter publiceren een heleboel mensen hun inspiratie die ze op dat moment hebben, met quotes, ideeën en links. Precies wat je zoekt.

Waarom is Twitter geschikt?

 • Twitter heeft een zoekfunctie. Op Twitter kan je erg gemakkelijk zoeken op het onderwerp waarover je moet schrijven en kan je ook heel erg snel dingen vinden! Zoek naar een hashtag of naar een zoekwoord als algemeen.
 • Het wordt ontzettend veel gebruikt. Iedereen lijkt tegenwoordig op Twitter te zitten, dus ook een heleboel mensen publiceren korte berichtjes. Een heleboel materiaal te vinden dus!
 • Links. Heel veel mensen posten korte berichtjes met daarin links naar grotere artikelen. Lees die artikelen en raak geïnformeerd! Lees de artikelen en vang een soort passie op van de schrijver.
 • Discussie. Op Twitter ontstaat meer dan eens een levendige discussie. Op het moment dat mensen in discussie gaan verandert hun manier van denken en schrijven, het wordt veel gepassioneerder en duidelijker. Lees deze discussies over jouw onderwerp en raak ook gepassioneerd!
 • Je kan vragen stellen! Uiteraard met de hashtag #durftevragen kan je veel antwoorden krijgen. Je kan stukjes tekst van je verslag tot zover posten, kijken wat mensen ervan vinden. Maar ook een stelling erin gooien om daar inspiratie uit te krijgen. Het kan allemaal.

Mis je altijd inspiratie en informatie over je onderwerp waarover je moet schrijven/spreken/discussiëren? Speur Twitter eens af, raak gepassioneerd en daaropvolgend gemotiveerd! Veel plezier.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Pepijn
  Posted 22/08/2010 11:36 pm 0Likes

  Dit is een van de hoofdredenen dat ik Twitter gebruik, enige wat ik zelf wel erg belangrijk vind is een tool om alle interessante informatie te ordenen, ik gebruik daarvoor Instapaper zodat ik als ik echt op zoek ben naar inspiratie niet word afgeleid door Twitter.

  @Richard: Dat zijn dus ongeveer 70 miljoen mensen die Twitteren, dat vind ik ontzettend veel. Als je weet hoe je het moet gebruiken en het zelf ook echt wilt is Twitter gewoon een bron van informatie waar je niet meer omheen kunt.

 • Henri Koppen
  Posted 20/08/2010 11:16 am 0Likes

  Ik vind het een mooie lifehack en een goed artikel. Het is een idee, en of het wat voor jou is… daar kom je vanzelf achter. Min valkuil hierin is dat ik enthousiast ga lezen en klikken en tijd als water door mijn vingers glipt. Twitter heeft vele gezichten en toepassingen en ondanks dat ik het niet verwachtte is Twitter een groot succes.

  @Richard: Twitter wordt onzettend veel gebruikt. En wat maakt het uit of dat Nederlanders zijn of niet? Daarnaast hoef je niet een gebruiker te zijn om dingen van twitter te lezen. Veel pagina’s bevatten Twitterfeeds zonder dat je beseft dat je content uit Twitter bekijkt. Gewoon accepteren dus dat het veel wordt gebruikt. Daarnaast gaat je commentaar niet om de inhoud.

  • Stefan Knapen
   Posted 20/08/2010 3:18 pm 0Likes

   Bedankt allemaal voor de reacties tot nu toe!

   De hele vraag of veel of weinig NL’ers aan Twitter doen is verder niet van belang, genoeg mensen doen eraan. Inderdaad is de verleiding groot om te blijven lezen, dit is ook meer een hack om aan inspiratie te komen dan aan motivatie. En voor inspiratie is veel lezen helemaal niet erg!

 • tjitske
  Posted 20/08/2010 9:34 am 0Likes

  Nou volgens mij is er nog een manier om de motivatie te vinden; gewoon beginnen!
  En ik vind de computer juist op dit soort momenten vaak demotiverend; je blijft maar surfen, interessante artikeltjes lezen, enz en ondertussen maar lekker uitstellen. Voor informatie vergaren; oké maar om de motivatie te vinden is dat niet mijn manier

 • jeroen
  Posted 20/08/2010 9:10 am 0Likes

  Er is maar één manier om motivatie te vinden om te schrijven: een deadline.

 • Richard
  Posted 19/08/2010 1:19 pm 0Likes

  Het wordt ontzettend veel gebruikt.

  O?
  Ik las in een artikel van NRC dat het maar 190.000 Nederlanders zijn die een account hebben. En dat maar 1% van de wereldbevolking een account heeft.

  Ik vind dat niet echt ontzettend veel, jullie wel? Hoe noemen jullie het als heel Nederland het gebruikt? Super ontzettend veel of mega ontzettend veel ?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]