Veegbeweging voor Berichtencentrum in OSX Mountain Lion

Apple OS X 10.8 Mountain Lion preview: Notification Center, iMessage, AirPlay and more | The VergeDe laatste week is veel geschreven over het nieuwe besturingsysteem voor de Mac, OSX 10.8 Mountain Lion. Ik kom erg veel dezelfde nieuwe features tegen in artikelen, van het hernoemen van documenten in de programmabalk tot het maken van folders in het Launchpad. Maar over het Berichtencentrum lees ik vooral dát het er is en minder over de gemakkelijke toegang die je er toe kunt hebben. Bij deze de tip: Open het Berichtencentrum met een veegbeweging…

Het Berichtencentrum is een nieuwe functionaliteit in OSX. Rechts in je scherm kun je notificaties krijgen van nieuwe email, agenda-items, Twitter berichten of andere belangrijke mededelingen van applicaties. Facebook updates volgen trouwens in het najaar. Als je een iPhone, iPod touch of iPad hebt ken je het berichtencentrum al. Het zijn de stroken of meldingen die in beeld komen als een applicatie iets belangrijks heeft te melden. Al deze meldingen zijn verzameld in het Berichtencentrum. Je kunt behoorlijk nauwkeurig instellen wat wel en niet in het Berichtencentrum te zien is via de instellingen.

Berichtgeving

Het Berichtencentrum kun je openen met het icoon rechts naast je Spotlight-icoon in de menubar of met een simpele handbeweging:

  1. Zet je rechterwijsvinger en -middelvinger net naast het trackpad op je laptop
  2. Swipe nu naar links op het trackpad
  3. Je opent het berichtencentrum

BerichtencentrumSimpel toch? En het gaat nog verder. Soms wil je even ongestoord doorwerken zonder meldingen en notificaties. Met een tweevingerige swipe naar beneden in het Berichtencentrum krijg je een knopje om je meldingen voor 24 uur uit te zetten. Als je Mac is aangesloten op een beamer of is gespiegeld op een tweede scherm, zijn de notificaties automatisch uitgeschakeld.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]