Je huis inrichten? Houd rekening met deze tips!

Kijk, die flipperkast komt er natuurlijk sowieso, en ook die thuisbioscoop in de kelder is een must. Maar voor de rest is het inrichten van je huis geen sinecure. Past die bank wel bij de rest van de meubels? Is marmer op de muren niet een beetje overdreven? En die hardroze pluchen deurmat staat helemaal leuk, maar is het wel praktisch?! Sommige beslissingen kunnen uiteindelijk voor een hoop gedoe zorgen. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij de inrichting van je huis. 

Het is belangrijk dat je dingen kiest die je mooi vindt en die je denkt lang mooi te blijven vinden. Dat geldt vooral voor zaken die lastig te vervangen zijn, of die gewoon schreeuwend duur zijn. Maar er zijn ook andere factoren die bepalen of iets een goede keuze is of niet.

Vloerbedekking op de trap

Mooie witte of crèmekleurige vloerbedekking is helaas geen goed idee voor op de trap, hoe goed de kwaliteit van het materiaal ook mag zijn. Op de trap schuur je namelijk veel meer met je voeten over het materiaal dan wanneer je er gewoon overheen loopt. Daardoor krijg je op de trap veel eerder met vlekken en slijtage te maken. Het is wat dat betreft beter om een donkerdere kleur te kiezen, of iets met een dessin. En bespaar niet op de kwaliteit, anders kun je de trap op korte termijn opnieuw laten doen.

Vloerkleden

Als je van plan bent een vloerkleed aan te schaffen, is het een goed idee om van tevoren te testen of het erg pluist. Anders kun je blijven stofzuigen en zit alles toch nog onder. Heb je huisdieren? Denk dan sowieso twee keer na of een kleed wel zo verstandig is. Als je twee grote Rottweilers hebt die dagelijks in het bos worden uitgelaten – ook op regenachtige dagen, dan kun je beter geen hagelwit hoogpolig kleed neerleggen…

Schoonhouden

Sommige dingen zijn misschien mooi en duurzaam, maar vreselijk lastig schoon te houden. Een zwart aanrechtblad staat bijvoorbeeld hartstikke mooi en chic, maar je zit al snel met lelijke witte kalkvlekken van waterdruppels. Iets vergelijkbaars geldt voor zo’n kekke gietvloer: het ziet er superstrak uit, maar je ziet werkelijk elke wimper of broodkruimel liggen, waardoor je blijft swifferen.

Marmer

Marmer is natuurlijk prachtig als tafel- of aanrechtblad. Maar marmer beschadigt erg gemakkelijk, en geloof ons: dan is het mooie er snel van af. Kies daarom een materiaal dat sterker is. Er zijn verschillende mogelijkheden die ook nog eens op marmer lijken en bovendien vaak een stuk betaalbaarder zijn.

Verven

Test altijd de kleur van je verf op een stukje muur voordat je meteen een fullsize verfroller over die witte muur knalt en de hele boel gaat verven. Hoe het er uiteindelijk uit komt te zien heeft veel te maken met de manier waarop het licht op de muur schijnt. Niet alles staat even mooi bij elkaar, en soms droogt het volkomen anders op dan je had verwacht.

Bankstel

Van een bankstel is het doorgaans de bedoeling dat het lang meegaat. Maar je smaak verandert, en daarom is het geen goed idee om te investeren in een bank met een of anders exotisch dessin dat je na verloop van tijd tegen gaat staan of een kleur waar je een hekel aan kunt krijgen (dat appeltjesgroen was zó hip in 1996…). Bovendien heb je met een neutraler bankstel meer vrijheid wat betreft de inrichting van de rest van de kamer, omdat het dan niet meteen vloekt als een gek.

Lees ook: Wanneer is het tijd om deze huishoudartikelen te vervangen?

Tell Us What You Think
2Te gek8Leuk7Serieus?23Meh...10Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]