Verleng de houdbaarheid van je scheermesjes

Scheer je vaak met scheermesjes die maar enkele weken meegaan? Probeer dan deze tip om de levensduur van je scheermesjes aanzienlijk te verlengen.

Pak na het scheren een oude spijkerbroek uit de kast. Grijp een kant van de broek vast en haal 20 keer je scheermes over de broek. Verwissel vervolgens van richting en draai je scheermes om. Door het diagonale patroon van de spijkerbroek wordt het mesje evenredig bijgeschaafd. Doe je dit iedere keer na het scheren dan gaat je scheermesje tientallen keren langer mee. Daarnaast is het droogblazen van je mesje een goede tip en is het verstandig om je scheermesje te desinfecteren (met alcohol bijvoorbeeld). Op deze manier heb je niet alleen scherpe, maar ook hygiënische mesjes! Lees ook: Doe lang, langer, langst met je scheermesje

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Jan Wybe Oosterkamp
  Posted 01/04/2016 11:56 am 0Likes

  Peter Klein heeft zojuist het gras voor mijn voeten weggemaaid. Het enige dat ik eraan toe zou kunnen voegen, is dat ik indertijd zodanig blij was met het artikel van Jacco van der Pol van 5 jaar geleden (DOE LANG, LANGER, LANGST MET JE SCHEERMESJES), dat ik met de gedachte gespeeld heb het voor te dragen als beste/leukste lifehack. Bij deze zou ik dat, met excuses voor mijn vertraging, alsnog willen doen.

 • Peter Klein
  Posted 01/04/2016 8:17 am 0Likes

  Ik doe dit al enkele jaren met iets wat ik altijd bij de ‘hand’ heb met diverse dubbel, triple, etc mesjes.
  Simpel voor het scheren het mesje in de tegengestelde richting als de snijrichting een 20-tal keer over de huid van een van de onderarmen halen. Hierdoor, haal ik een gemiddelde ‘levensduur’ van 6-9 maanden voor 1 mesje.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]