Verwerk snel papieren artikelen met de Magic Cutter

fotoIk kwam op de weblog van Ad van der Hulst (die we op de GTD Summit interviewden!) een fraai hebbedingetje tegen voor iedereen die veel tijdschriften en kranten leest en daar zijn inspiratie en leesmateriaal uit haalt. De Magic Cutter is een klein plastic vormpje (kleiner dan een bankpas!) met een bijna niet te voelen metalen puntje aan de voorzijde. Door de Magic Cutter over een pagina naar je toe te halen snij je met één beweging de pagina uit een tijdschrift. Omdat het puntje zo dun is snij je niet de onderliggende pagina’s weg.

Zo kun je heel snel door een tijdschrift gaan en interessante artikelen uitsnijden, zonder pagina’s te scheuren of een schaar mee te nemen. Een handige gadget in je werktas of in je bureau. Ik vraag me wel af hoe lang de punt scherp genoeg blijft om gericht en snel te kunnen snijden, maar dat zal de toekomst uitwijzen.Vergeet niet al je materiaal in een A-Z archiefkast te bewaren in plaats van op je bureau te laten liggen!

Weggeven!

We mogen van Ad van der Hulst 50 Magic Cutters weggeven! Je kunt in onderstaand Google formulier je gegevens achterlaten. Geen nood, wij hebben ook een hekel aan spam en zullen de gegevens niet aan derden verkopen. Ze worden gebruikt om de 50 Magic Cutters te versturen en daarna verwijderen we ze.

De 50 aanmeldingen waren binnen een uur vergeven! Je kunt de Magic Cutter onder andere in deze webwinkel kopen.

Update: We kregen in een hele korte tijd zo’n 150 aanmeldingen binnen. Trainingsinstituut Tijdwinst.com biedt daarom iedereen die net buiten de boot viel ook een Magic Cutter aan. Tevens kun je hier drie Magic Cutters bestellen voor nog geen 5 euro.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • Dico Krommenhoek
  Posted 20/08/2009 1:23 pm 0Likes

  Papieren… en dan?
  Het mesje is perfect inderdaad. Vroeger, in de tijd dat WP5 er nog was, bestond een prachtig macrootje om de papieren op nummer van binnenkomen te kunnen wegstoppen in een ordner. Sleutelwoorden toevoegen klaar. Bij een zoekactie vond je dan bij jouw sleutelwoorden: nummer 5, 8 en 461 of zo. Weet iemand of zoiets nog bestaat?

  Dico

 • Fanmeel
  Posted 20/08/2009 9:50 am 0Likes

  Topdingetje! Dank! Scherp, handig, klein, functioneel.

 • Marmod
  Posted 19/08/2009 2:04 pm 0Likes

  Vandaag ontving ik ook, ondanks dat ik niet bij de 1e 50 behoorde, zomaar de magic cutter. Een superhandig hebbeding inderdaad. Dank je wel voor deze leuke aktie!!

 • Kevin-K
  Posted 19/08/2009 12:10 pm 0Likes

  Mijn eerste reactie was: Ja! Ik heb iets gewonnen!

  Al was dat niet ‘t geval (ik viel ‘net buiten de boot’), toch heel erg bedankt! Een heel fijn ding, dat zeker!

 • Matthijs
  Posted 13/08/2009 8:25 am 0Likes

  Echt een heel handig ding. Geen gescheur meer en klein genoeg om altijd mee te nemen.

  Bedankt voor het toesturen!

 • Frank Meeuwsen
  Posted 09/08/2009 8:25 pm 0Likes

  Update: We kregen in een hele korte tijd zo’n 150 aanmeldingen binnen. Trainingsinstituut Tijdwinst.com biedt daarom iedereen die net buiten de boot viel ook een Magic Cutter aan. Tevens kun je op http://www.tijdwinst.com/timemanagement/bestel-magic-cutter.html drie Magic Cutters bestellen voor nog geen 5 euro.

 • Eric
  Posted 09/08/2009 8:14 pm 0Likes

  Super ding die MagicCutter. Inderdaad precies 1 pagina per keer afsnijden.
  Dit lost een boel ergenis op, die ik normaal had bij het uitscheuren (wanneer weer eens de helft bleef zitten).

  Bedankt!
  Eric

 • Peter K.
  Posted 07/08/2009 4:46 pm 0Likes

  Hey heren.

  Heb vandaag de Magic Cutter ontvangen en ben zeer onder de indruk van dit zeer handig tooltje.
  Natuurlijk meteen in gebruik genomen, want mijn boekenkast puilde uit van de grote verzameling tijdschriften, die ik heb verzameld over 2 a 3 jaar tijd.
  Heb meteen een ruimte gecrieerd voor de volgende 3 jaar. 😉

  Mag ik jullie bedanken voor het toesturen en de introductie hiervan?

  Mvg
  Peter K.

 • Pieter Lammerse
  Posted 06/08/2009 9:22 am 0Likes

  Ik zet mijn pocketcamera op tekst en neem een foto van de pagina. En hop in een aparte map op de externe harddisk. Misschien n idee.

 • Henk-Jan van der Klis
  Posted 05/08/2009 9:00 pm 0Likes

  Hoi,

  Van Jan Willen van den Brandhof (Brainware) had ik een aantal jaren geleden al eens een magic cutter ‘gescoord’, toen ik ‘m later kwijt was heb ik een zakje nieuwe besteld. Erg handig inderdaad, ik heb er standaard één in m’n portemonnee. Ook leuk als giveaway om anderen het te laten ervaren. Prima lifehack!

 • FF
  Posted 05/08/2009 6:10 pm 0Likes

  Helaas gaat het mesje niet lang mee. Ik had er 8 jaar geleden ook eentje gekocht.

 • Wosko Jagora
  Posted 05/08/2009 5:27 pm 0Likes

  Net zoiets als deze dus? https://lifehacking.nl/kantoor-tips/gadget-van-de-week/ En de variant http://www.hobbyhandboek.nl/detail.asp?cat=H1&subcat=H05&id=86042 die ik toen ook al in de reacties noemde.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]