Video: Wat is Lifehacking?

Elke auteur krijgt geregeld de vraag wat nu eigenlijk Lifehacking is. Het is een begrip wat je erg breed kunt opvatten.
Een tijdje geleden kwam ik een korte video (3:02) tegen die het begrip lifehacking toelicht. Lees verder voor de video en een samenvatting. Daarna lezen we graag jouw samenvatting/definitie/uitleg van Lifehacking!

Video van Epipheo in samenwerking met Lifehacker.com

Samenvatting video “How To Become A Lifehacker”

Het deel hacking in lifehacking heeft niets te maken met het inbreken op computers. Het slaat op het vinden van slimme manieren om dingen te doen. Lifehacks zijn heel breed, van een manier om het bereik van je draadloze netwerk te versterken tot een manier om te voorkomen dat je oordopjes uit je oren vallen.

Lifehacks haken vaak slim in op een routine of systeem. Zoals je ochtendroutine, de manier waarop je je e-mail afhandelt of hoe je je agenda inzet. Vaak zit je zo vastgeroest in een patroon dat je helemaal niet door hebt dat het gemakkelijker en efficiënter kan.

Je kunt zelf lifehacks op het spoor komen door aan het einde van een dag even stil te staan bij wat je nu precies hebt gedaan. En bedenken of dat niet efficiënter kan. Misschien doe je er wel erg lang over om je e-mail inbox leeg te maken, of ben je veel tijd kwijt met het uittypen van teksten. Als je dan in Google iets intypt als “Tijd besparen door sneller te typen” dan kom je oplossingen op het spoor die je helpen efficiënter te werken.

Met deze oplossingen bespaar je tijd of verlopen dagelijkse handelingen zoals administratieve rompslomp soepeler. Dit geeft je tijd én energie om met meer belangrijke dingen aan de slag te gaan.

Zoek regelmatig naar dergelijke tips en bespaar jezelf stapsgewijs een hoop tijd en ergenis.

Lifehacking.nl volgen

Naast zoeken of regelmatig een kijkje nemen op dit Nederlandstalige blog lifehacking.nl kun je ook vanzelf op de hoogte worden gebracht van nieuwe artikelen die je op ideeën brengen.

Je kunt je inschrijven op de e-mail nieuwsbrief, of Lifehacking volgen via TwitterFacebook of Google+. Allemaal manieren om van nieuwe artikelen op de hoogte te blijven. Op de social media kanalen attenderen we je soms op artikelen van andere websites.

Of stel vragen aan de auteurs en andere lifehackers en word lid van de Facebook-groep of de Google+-community.

Hoe zou jij lifehacking samenvatten?

Een vrij groot deel van de video en de animaties gaan op aan het decriminaliseren van het woord lifehacking. Ik stuurde de video met diezelfde boodschap de wereld in.

Vandaar dat ik wel benieuwd ben: Hoe introduceer jij lifehacking bij vrienden, familie en collega’s?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

Geef een reactie