Vind je route in elke stad met Citymapper

Op zoek naar een goede app voor het openbaar vervoer tijdens je volgende trip in een stad? Zoek niet verder, maar installeer Citymapper. De app heeft de beste informatie voor het ov in steden als Berlijn, Londen en Parijs.

https://lifehacking.nl/onderweg/hoe-ver-kun-je-reizen-binnen-24-uur/

Waar wil je naar toe?

Installeer de app (op Android of iOS) en sta toe dat de app toegang tot je actuele locatie krijgt. Als eerste kies je een stad waar je Citymapper wilt gebruiken. Naast de populaire steden in Europa werkt de app ook in steden als San Francisco, Tokyo en Sint-Petersburg. Ook in de Randstad werkt de app.

Je kunt je keuze overigens altijd later nog wijzigen door op de drie streepjes te tikken, bijvoorbeeld als je naar een andere stad op reis gaat. Wil je graag dat de app in een andere stad beschikbaar wordt, tik dan op Volgende stad en geef aan welke stad jij het liefst zou willen zien.

None
Kies de stad waar je je bevindt.

Geef aan welke stad de volgende stap in Citymapper moet worden.

Ik wil ergens heen

Bovenin zie je een kleine kaart met een blauwe stip van je actuele locatie. De richting waar je naar toe kijkt, is aangegeven met een groene driehoek.

De belangrijkste knop is Ik wil ergens heen. Tik erop en geef een zoekterm in. De lijst wordt automatisch aangevuld, dus je hoeft niet de gehele naam in te toetsen. Als je de bezienswaardigheid of het station hebt gevonden, tik je op het zoekresultaat.

Je ziet je begin- en eindpunt op de kaart en door op de groene knop te tikken, krijg je de snelste verbindingen. Standaard denkt Citymapper dat je van het openbaar vervoer gebruik wilt maken en onder Advies lees je de beste verbindingen.

De beste routes

Rechts van een verbindingsoptie zie je hoe lang je

None
Geef aan waar je heen wilt

onderweg zult zijn. Een geel icoontje bij de tijd betekent dat de app live updates krijgt over vertragingen. Je ziet welke bussen, metro’s of treinen je moet nemen naar je bestemming en als je moet overstappen wordt dit aangegeven door een punt tussen de vervoersmiddelen.

Eronder lees je meteen wanneer je vervoersmiddel precies vertrekt en over hoeveel minuten de volgende gaat. Scroll je naar beneden, dan zie je bij Meer ook andere opties, bijvoorbeeld combinaties van alleen bus en tram of metro en trein. Helemaal onderaan zie je hoe lang je tocht zou zijn als je met een jetpack op je rug zou reizen. Uiteraard is deze functie geheel op eigen risico!

Lopen of met de fiets?

None

Scroll weer naar boven en je leest hoeveel calorieën verbrandt als je de route loopt of fietst. Ook hier zie je meteen hoe lang de tocht zou duren. De meest rechter knop geeft aan hoe lang een taxi of Uber erover doet. Tik op één van de opties om meer informatie over deze manier van reizen in te zien.

Tik je op de fiets, dan kun je door op de groene knop te tikken meteen de navigatie-assistent starten. Bovenin kies je bovendien voor de opties Rustig of Snel, maar meestal zitten er maar heel weinig verschillen in de opties. Leuk is dat je een route voor later gebruik op kunt slaan door op het sterretje te tikken. Deze route is dan bovendien offline beschikbaar.

Kaarten en lijnen

None
Een metroplattegrond is altijd handig.

Op de hoofdpagina vind je nog veel meer informatie. Scroll naar beneden en onder Kaarten kun je op één van de ov-kaarten tikken. Per stad is dit verschillend, maar bijna elke stad heeft wel een metro- of buskaart.

Ben je op zoek naar een bepaalde lijn, dan tik je in het zoekvenster onder Lijnen bijvoorbeeld een bus- of metrolijn. De lijnen zijn automatisch voor je gesorteerd op vertrekpunt, als er een bushalte in de buurt is, zal het alle lijnen tonen die hier langs komen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]