Alle voordelen van 4G op een rijtje

‘4G hole holé’
4G is here to stay, maar wat hebben we als mensheid aan sneller internet? Veel natuurlijk. Het leven wordt toch minimaal iets aangenamer als je in de trein op weg naar een bezoekje aan Utrecht live naar Arsenal-Bayern kunt kijken. Of als je in de vrije natuur even kan skypen met je vriendin en vijf minuten later met hoge snelheid je bomenfoto’s naar Facebook of Instagram kunt uploaden? Met de komst van het 4G-netwerk wordt het mogelijk om op straat net zo snel te internetten als thuis met je vertrouwde wifi.
En natuurlijk, relevantie voor de ‘mensheid’ is misschien een beetje overdreven, maar alles gaat stukken sneller dan met je oude vertrouwde 3G-netwerk en dat voelt goed (om met Nielson te spreken). En dus, gewoon omdat het leuk is voor ons, en natuurlijk ook voor sponsor Tele2 (dat feest viert omdat het, zo goed als, landelijke 4G-dekking heeft) hebben we alle extraatjes die het 4G-netwerk biedt even op een overzichtelijke manier bij elkaar gezet.

Bereik
Natuurlijk is internetbereik door heel Nederland luxe. Het heeft ook wel iets om in een kurkdroge woestijn dagen van dorpje naar dorpje te lopen op zoek naar een internetcafé, maar we leven nu eenmaal in het aangeharkte Nederland. En dan is het toch irritant als je geen bereik hebt. Zit je heerlijk in de trein van Zwolle naar Utrecht met een volle batterij op je iPad en alle tijd van de wereld. Je wilt even naar Bloodline op Netflix kijken en halverwege deel 1, de familie Rayburn komt bij elkaar, valt ergens bij Ermelo de verbinding uit. Eerst krijg je een enorm irritante buffer en daarna stopt-ie er helemaal mee. Inmiddels heeft Tele2 in bijna heel Nederland bereik dus dan kun je – nog een beetje afhankelijk van de je plek waar je bent – gewoon lekker blijven kijken. Dit twitterde Alexander Klöpping toen hij voor het eerst kennismaakte met 4G: Zojuist live tv gekeken op m’n mobiel via 4G. Zonder haperingen, gedurende hele rit tussen Utrecht CS-Amsterdam CS. Nu is de wereld af.

Foto plaatsen op Instagram
Als je een foto wilt plaatsen op Instagram of Facebook ben je met 3G minimaal een halve minuut kwijt, maar met 4G kan je die vrolijke plaat van je net aangekochte huisdier in het dierenasiel direct plaatsen. Niks mis mee toch? Heb je weer wat tijd over om hele andere dingen te doen met je leven. Een goed boek lezen van held John Green zou ideaal zijn of je checkt, gewoon omdat het kan, de vijf meest gelikete foto’s op Instagram allertijden. En ja hoor, natuurlijk halen alle Kardashians en Taylor Swifts miljoenen likes binnen met hun dagelijkse bezigheden.

De kosten
Door de komst van 4G op zich neemt je verbruik niet enorm toe. Wel gaat natuurlijk alles zo snel dat je veel meer gaat downloaden. Eerst liet je het wel uit je hoofd om een serie op Netflix te kijken in de trein, maar nu kan het allemaal prima en ‘Inleiding Internationaal Recht’ kan ook een dagje later. De verwachting is dat het gemiddelde dataverbruik door de komst van 4G zal verdubbelen. Het zou lullig zijn als je daardoor veel duurder uitbent en dat is ook helemaal niet nodig. Tele2 gaat forse databundels van 24 Gigabyte aanbieden tegen 35 euro (exclusief kosten voor je telefoon). Dat doen de Zweden omdat het dataverbruik in Nederland relatief laag is door de hoge kosten. Met andere woorden: we moeten maar eens af van dat wifi.

Spel van 20 MB downloaden
Een spelletje in appvorm van 20 MB downloaden – laten we zeggen Fifa 16 – is normaal gesproken een langdurige klus. Dat kost je zomaar een paar minuten voordat je eindelijk aan dat potje in de Champions League kan beginnen, maar gelukkig duurt het met 4G nog maar 25 seconden. En niet alleen het downloaden gaat trouwens lekker snel, als die app is gedownload gaat online spelen tegen vrienden ook gemakkelijker. We zeiden het al; het leven wordt gewoon weer ietsje leuker met 4G.

Muziek streamen
Bij 3G was je altijd wel een seconde of tien bezig met het streamen van je favoriete muziek terwijl dat bij 4G een klusje is van niks. Dus stel: in de kroeg praat je eindelijk met de knapste vrouw allertijden en toevallig gaat het over het nummer Manon van De Jeugd van Tegenwoordig. Dan kun je het nummer er tijdens die conversatie gewoon even bijhalen. Want zeg nu zelf: het leven is te kort om minutenlang op je telefoon te rommelen voordat je eindelijk weet dat de mannen ‘verliefd op je talenten’ zeggen in het slotakkoord. Zoals zei al had gezegd want vrouwen weten nu eenmaal veel meer dan wij.

Video’s uploaden
Als eindelijk die ingewikkelde Messi-truc met dat kleine balletje op het strand lukt dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk delen. Maar ja, in het geval van 3G duurt dat het allemaal behoorlijk lang voordat zo’n filmpje erop staat dus besluit je nog even te wachten totdat je thuis bent. Maar nu is er 4G en in een paar seconden weet iedereen wat je allemaal met een bal kan. Heb je mooi nog wat tijd over om de laatste truc uit te proberen van de kleine dribbelkoning slash beste voetballer allertijden.

Conclusie: eindelijk onbeperkt Netflix kijken
We zeiden het al, met 4G zal ons leven niet een geheel andere wending krijgen, maar alles doen wat je thuis online doet, komt steeds dichterbij. Wel moeten jullie echt even op de kosten letten want je zal echt meer bytes nodig hebben dan in het verleden, simpelweg omdat je meer diensten gebruikt. Een uurtje Netflix kijken kost je volgens de Consumentenbond ongeveer 0,4 Gigabyte en dan schiet je snel door je bundel heen als je op een regenachtige dag in de trein van Groningen naar Maastricht besluit om twee ‘Hangovers’ te bekijken omdat je zin hebt om te lachen. Kenners verwachten dan ook dat het dataverbruik gemiddeld zal verdubbelen door de komst van 4G. Dan komt het mooi uit dat je als huidige 4G-klant van Tele2 een automatische verdubbeling krijgt van je databundel. Niet slecht. Bekijk hier de aanbiedingen van Tele2.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van (en geschreven door) Tele2. De redactie van Lifehacking.nl is niet verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit artikel.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[wpterms id="3193"]