Voordelen aan weer vrijgezel zijn

Het is moeilijk om meteen de voordelen van het vrijgezel in te zien. We snappen dat het in het begin wat hartenpijn kan geven. Het breken van een relatie is nooit leuk en het verdriet moet je dan ook zeker niet uit de weg gaan. Na een tijdje ga je echter inzien dat vrijgezel zijn ook enkele voordelen met zich meebrengt. Wij vonden wat positiviteit voor als je net vrijgezel bent.

Vager communiceren zet mensen aan het denken

Nieuwe ronde nieuwe kansencupido

Hier denk je misschien niet gelijk aan na het verbreken van je relatie, maar je krijgt het wel vaak te horen. ‘Er zwemmen meer vissen in de zee’. Heb jij je tijd genomen en ben je klaar om weer de zee in te duiken? Je relatie is niet voor niets voorbij, er zat blijkbaar iets niet goed. Je hebt nu de kans om iemand te vinden die daadwerkelijk bij je past en je gelukkig maakt.

Regie

Verantwoorden

Sommige mensen delen graag alles met hun partner terwijl de ander er niet echt op zit te wachten. Dit zou voor verwarring kunnen zorgen. Zorg dat je duidelijk bent over hoe jij staat tegenover het delen van informatie of hoe jij ‘normaal’ communiceert. Waar de één graag iedere stap van zijn dag bespreekt met zijn of haar partner, neemt de ander genoegen met iets minder contact gedurende de dag. Het gaat hier gedeeltelijk ook om vertrouwen. Nu je weer alleen bent hoef je bij niemand je ‘verantwoording’ af te leggen. Je doet waar je zin in hebt met wie en wanneer.

Je hoeft je ook nooit meer te verontschuldigen; Waarom liggen er sokken op de grond, waarom laat je de vieze vaat zo hoog opstapelen, waarom heb je niks in de koelkast? Niemand die daar nu nog op let!

Gezeur

Met gezeur bedoelen we kleine meningsverschillen. Jij bent groot fan van Drake en draait zijn muziek dan ook het liefst de hele dag. Je partner daarentegen niet! Als single bepaal jij waar je naar luistert of kijkt zonder dat iemand daar commentaar op levert.

Alles is voor …

In een relatie gaat het om geven en nemen, samen dingen delen. Het gaat hier niet alleen om het delen van informatie: ‘Hoe was je dag, wat heb je gedaan?’, maar ook om het delen van de ‘kleine’ dingen. Zo jat je partner regelmatig je oplader, neemt een of meerdere happen van je eten. Nu je weer vrijgezel bent is alles weer van jou en jou alleen.

Het bed

Het kan heerlijk zijn om ‘s nachts tegen iemand aan te kruipen. Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het delen van je bed met je partner. Hoe sta jij bijvoorbeeld tegenover snurken, draaien, knarsen of maken van andere geluiden in de nacht? Of als je partner altijd een uur vroeger het bed uit moest, waarbij jij ook altijd even uit je nachtrust werd gehaald. Daarbij hoef je ook je deken niet meer te delen, geen getrek… alles is voor jou!

Reflecteren

Het is belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen. Een manier om te ontwikkelen is het leren van nieuwe dingen. Reflecteer je relatie en kijk wat zowel jij als je partner misschien anders had kunnen doen. Het gaat hier met name om wat jij anders had kunnen doen. Stel jezelf de volgende vragen: Heb jij een bepaald type waar je opvalt?, is dit wel het juiste type of val je op de zogeheten foute types?  Wat zijn je verwachtingen van een relatie, wat heb je nodig, wat heb je te bieden? Neem de tijd om jezelf te leren kennen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]