Waarom vrouwen moeilijker een orgasme kunnen krijgen

Het vrouwelijk orgasme. Er is veel over geschreven, veel over nagedacht en veel mee gedaan. Het wordt ook wel mysterieus genoemd, en het daadwerkelijke bestaan van de G-spot wordt nog altijd betwijfeld. Al dit onderzoek terzijde: het krijgen van een orgasme is sowieso voor veel vrouwen niet echt makkelijk. Niet alleen ben je afhankelijk van de kunde van je bedpartner, maar moet je ook nog eens je gedachten uitschakelen om überhaupt dichtbij te komen.

Er zijn inmiddels meerdere onderzoeken geweest die aangeven dat vrouwen minder vaak een hoogtepunt bereiken dan mannen. Dat kan meerdere oorzaken hebben, waarvan er één is dat het fysiek gezien voor vrouwen gewoon een stuk moeilijker is. De stimulatie van de clitoris is erg belangrijk om tot een orgasme te komen, laat staan de juiste hoek die je moet hanteren om een vaginaal orgasme te bereiken. Maar een andere reden is veel minder fysiek: vrouwen zitten veel te veel in hun hoofd tijdens seks om van het plezier te kunnen genieten.

Dat is niet gek. Vrouwen zijn vaak de hele dag bezig met het reilen en zeilen van allerlei dingen, wat behoorlijk wat stress kan opleveren. Denk aan werk, to do lijsten, huishoudelijke taken, boodschappen en kinderen. Als jij iemand bent die tijdens seks niet kan ontspannen, is de kans groot dat je ook in je dagelijkse leven veel stress van je eigen hoofd ervaart. Wanneer je een man vraagt waar hij aan denkt, kan het heel goed zijn dat hij het jaloersmakende antwoord ‘niks’ geeft. Vrouwen ervaren dit heerlijke rustige gevoel zelden tot nooit, en dus ook niet tijdens seks. Dus wat kun je eraan doen?

Probeer om te denken

Omdenken is hier het toverwoord. Probeer eens bewust gedachten te wijden aan dat waar je mee bezig bent. Denk dus sexy dingen, of fantaseer zelfs tijdens de seks. Beschrijf bijvoorbeeld voor jezelf wat je voelt en wáár je het voelt. Als je je gedachten op de seks zelf richt, zul je merken dat dit na een tijdje heel logisch wordt en het zelfs vanzelf gaat.

Mediteren

Mediteren kan helpen om in eerste instantie gedurende de dag zelf minder in je hoofd te zitten. Gebruik bijvoorbeeld een app als Headspace om te leren mediteren. Door dagelijks te oefenen wordt het makkelijker om aardse dingen los te laten, ook tijdens de intieme momenten.

Kies de juiste positie

Zoals gezegd is het fysiek gezien niet altijd even makkelijk om als vrouw je hoogtepunt te bereiken. In dit artikel beschreven we 5 standjes speciaal voor de dames. Door de juiste stimulatie kun je in de eerste plaats al meer genieten en wie weet zelfs tot een hoogtepunt komen.

Tell Us What You Think
3Te gek1Leuk0Serieus?2Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]