VuurwerkZo vlak voor het grote knalmoment op ouderjaarsavond wil ik jullie deze site niet onthouden: www.vuurwerktips.nl. Er staan een aantal handige en praktische tips hoe je veilig vuurwerk af kunt steken. Een aantal tips van de site:

 • Gebruik voor aansteken pyro-torches, deze zijn slechts bij enkele vuurwerkwinkels te koop maar zeer handig, brand ongeveer 5 – 10 min. Het topje geeft fel groen licht (lijkt op Bengaalse fakkel). Zijn vaak te zien bij kleine vuurwerkshows.
 • Kinderen onder de 4 jaar kijken het beste mee van achter glas. Het is een goed idee om een ouder aan te wijzen die de oudere categorie kinderen (die buiten staan) te begeleiden.
 • Houdt tijdens de jaarwisseling een (of meer) emmer(s) water in de buurt van de afsteekplek.
 • Mocht je pijlen hebben die aan de grootte kant zijn ga dan naar de bouwmarkt en koop daar een stuk metalen buis. Deze kun je dan een flink eind de grond in slaan en dan als lanceerbasis gebruiken.

Lees meer tips op www.vuurwerktips.nl

Hebben jullie nog aanvullende tips om oudejaarsavond veiliger/leuker/knallender te maken (wel in die volgorde :-)) ?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Jan
  Posted 01/01/2009 10:55 pm 0Likes

  Mocht je pijlen hebben die aan de grootte kant zijn (…)

  Dat is het nadeel van copy-paste… 😉

 • JP
  Posted 30/12/2008 12:45 pm 0Likes

  1) Blijf binnen en kijk af en toe naar vuurwerk van anderen. Scheelt een hoop geld, is veilig en je blijft lekker warm. Bovendien kan je het geanimeerde gesprek van de avond voortzetten.

  2) Als je kinderen hebt, laat ze, als ze daar oud genoeg voor zijn, volledig hun gang gaan met (niet al te grote) rotjes. Dan hebben ze als ze volwassen zijn hun lol met vuurwerk wel gehad. Dan kunnen ze zich later ook genoegzaam met punt 1 bezig houden.

  Gelukkig nieuw jaar allemaal!

 • Juliette Reinders Folmer
  Posted 29/12/2008 10:20 pm 0Likes

  Paar tips van vroeger van mijn papa:
  Eén of meer emmer(s) zand is ook erg effectief voor het blussen van beginnende brandjes + stuk veiliger om vuurpijlen en dergelijke in een emmer zand te zetten en dan af te steken.
  Als je toch een fles gebruikt: deze half vullen met water voor de stabiliteit. (die emmer zand is toch echt steviger hoor).

 • Stefan
  Posted 29/12/2008 10:14 pm 0Likes

  Waarom pyro-tourches? Zoals al aangegeven zijn deze slechts bij een aantal vuurwerkverkooppunten te koop..

  Een simpel aansteeklont (Bij ieder vuurwerkverkooppunt te koop) lijkt mij ook voldoende?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]