Waar zocht je het ook alweer?

Sinds ik m’n archief strak op orde heb met de principes van David Allen uit Getting Things Done, komt het een stuk minder vaak voor dat ik naar iets loop te zoeken.
Maar stel dat dat wel gebeurt, dan probeer ik m’n hoofd er een beetje bij te houden.

 1. Waar heb ik het ding voor het laatst gebruikt?
 2. Wie van mijn gezinsleden is ook geïnteresseerd in dat object?
 3. Waarom heeft het überhaupt nog geen vaste plaats?

Allemaal standaard vragen dus, die iedereen wel weet.
De lifehack zit ‘m voor mij in het feit, dat ik zodra ik het item heb gevonden, probeer te bedenken waar ik ‘m begon te zoeken. Dat is namelijk de plek die voor mijn brein het meest voor de hand ligt. Dan zou het handig zijn om ‘m (nu ik het weer terug heb) daar dus op te ruimen voortaan.
Dus stel dat ik de handleiding van m’n telefoon begin te zoeken onder “mobiel” en ‘m uiteindelijk terugvindt tussen de papieren van m’n vrouw, die net zo’n telefoon heeft, dan ga ik ‘m waarschijnlijk alsnog archiveren in een nieuwe map “mobiel”. Dikke kans dat ik daar de volgende keer wéér begin met zoeken.
En wat ben jij altijd kwijt?
En wat doe je daaraan?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • Herman
  Posted 27/01/2008 10:43 pm 0Likes

  Over de bedrijfstoegangpas: er zijn hard-plasic transparante creditcard beschermers, met een oogje er door bij kantoorboekhandels ED, waar je ze aan kunt hangen. Ik heb daarvoor oprol veren met klip gekocht bij Action waar een korte pen aan zat. Pen er af en ring door de beschermer en je kunt ze aan je kleding klippen. Als ik mijn spijkerjack aan heb kan hij aan de binnen voering van de zak. dan kan ik hem direct bij als ik bij de slagbomen het pasje moet laten detecteren of als ik het fietsenhok open moet (meestal) of als ik het gebouw in moet of als ik binnen het gebouw aparte beveiligde ruimtes in moet en het rolt meteen weer op als je ‘m los laat. het kan ook gewoon aan mijn T-shirt of broekriem. Het enige is dat je ‘s winters bij het fietsenhok nog al eens ver moet open ritsen voor die tevoorschijn komt.

 • Toni
  Posted 20/01/2008 11:57 am 0Likes

  Ik ben altijd van alles kwijt, sleutels, telefoon, mijn fiets tussen honderden fietsen in de binnenstad. De truc is om even bewust in je herinnering op te slaan waar je iets laat. Waar het fout gaat is dat ik met mijn gedachten ergens anders ben.
  Bijvoorbeeld, in het geval van mijn fiets. Ik ga de binnenstad in en terwijl ik het ding ergens parkeer ben ik met mijn gedachten bij de winkels die ik nog voor sluitingstijd moet halen. Maar als ik even bewust kijk naar de omgeving waar mijn fiets sta en dat in mijn geheugen opsla, scheelt me dat later heeeel veel zoeken.

 • Bou
  Posted 19/01/2008 6:32 pm 0Likes

  Hmm ik doe het net andersom. Als ik iets teruggevonden heb, leg ik het juist altijd weg op de plek waar ik het gevonden heb. Dit omdat ik me altijd herinner waar ik iets de vorige keer gevonden heb toen ik het kwijt was.

 • Rick
  Posted 16/01/2008 2:07 pm 0Likes

  De geavanceerde versie van de klap/fluit-geactiveerde pieper aan je sleutelbos.
  http://www.keyringer.com/find-keys.html
  http://www.findonefindall.com/

 • cheerio
  Posted 09/01/2008 11:03 am 0Likes

  sleutels? probeer “foolproof” oplossingen; de mijne zitten aan mijn fietssleutel, kom zonder sleutels dus niet eens weg…
  groet!

 • djezzer
  Posted 05/01/2008 4:11 pm 0Likes

  ‘s Avonds je tas inpakken werkt meestal beter dan in de ochtend spullen vergeten omdat je gehaast bent en de trein niet wilt missen. Dus: pasje, werksleutelbos, sleutels ingepakt? Welterusten!

 • Rick den Heijer
  Posted 31/12/2007 4:23 pm 0Likes

  portemonnee, telefoon, sleutels bij me als ik de deur uitga?
  check!

 • cysoon
  Posted 31/12/2007 1:05 pm 0Likes

  Mijn sleutelbos (gelukkig niet te groot) altijd in mijn broekzak.
  Altijd mijn portemonnee bij me met de zo “broodnodige” pasjes. In mijn jas, dat betekent dat het zomers wat moeilijker wordt om hem mee te nemen…
  Gelukkig nieuwjaar allemaal! 😉

 • Marijn
  Posted 30/12/2007 1:24 pm 0Likes

  Ik ben m’n sleutels wel eens kwijt en dan roep ik mijn vrouw.
  Die weet ze namelijk meestal WEL te vinden 🙂
  Zonder gekheid : Mobiele telefoon kwijt ? Ik begin te bellen met een andere telefoon zodat ik hem kan vinden.
  Sleutelbos kwijt ? Op de kermis heb je van die sleutelhangers die beginnen te piepen als je hard in je handen klapt of fluit. Die hangt er bij mij aan.
  Over 1 ding ben ik nog niet uit : Het toegangspasje van het werk. Dat moet heel blijven anders werkt het technisch niet. Ik probeer van alles : In mijn portemonnee, bewaren op een vaste plek, in een apart mapje maar het ding verdwijnt steeds.
  Ik verdenk mijn kleine dochtertje ervan om het voor speelgoed aan te zien.
  maar dat laatste kan ik nog niet hard maken. 🙁
  Wellicht is het mogelijk het technische gedeelte van het pasje een boost te geven want 1 van de redenen is dat de “straling” die geregistreert word, niet door alle materialen heen straalt waardoor je toch weer het pasje eruit moet halen en om dan snel door de deur te kunnen stop ik het pasje niet meteen terug. Je hebt maar een bepaalde tijd om door de deur te komen namelijk …
  An accident waiting to happen zoals dat heet.
  Misschien zou een ouderwetse sleutel beter voor me zijn.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]