Waarom je geen gele stofdoek moet gebruiken

Waarschijnlijk heb je een gele stofdoek in huis. Deze doeken zijn echter niet de beste keuze bij het schoonmaken. En dat heeft niets te maken met de kleur. Hier laten we zien waarom ze niet zo geschikt zijn. Lees ook: Dit kun je doen als je vaatwasser vies ruikt.

Stoffen

Stoffen is op zich een niet al te effectieve of efficiënte manier om schoon te maken. Uiteindelijk veeg je door te stoffen het stof gewoon van de ene naar de andere plek. Ok, er blijft natuurlijk wat stof in de stofdoek achter, maar met nat schoonmaken is uiteindelijk veel beter, mits het oppervlak vochtig mag worden.

Soorten stofdoeken

Er zijn allerlei verschillende soorten stofdoeken te koop, en de zachte gele zijn erg populair. Ze nemen vanwege hun structuur goed stof op en ze zijn gemakkelijk uit te kloppen. Bovendien zijn ze niet duur.

Vezels

Maar als een oppervlak niet helemaal droog is, of als er ergens een scherp puntje of randje aan zit, blijven er meteen gele vezels achter, die je niet of nauwelijks weg krijgt. Dit gebeurt vooral wanneer je schilderijen en fotolijsten afstoft.

Wat wel gebruiken?

Daarom is het beter om een microvezeldoek te gebruiken, of om van die goedkope dunne wit met lichtblauw geruite stofdoeken aan te schaffen. Deze laten namelijk geen vezels achter, kunnen goed uitgespoeld of gewassen worden in plaats van alleen uitgeklopt, en ze kunnen ook nog eens prima nat gebruikt worden. Verder kun je zachte borstels gebruiken om hardnekkig stof uit lastige hoeken en randjes te krijgen. Met een stofdoek (geel of niet) kun je er toch niet bij.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?3Meh...4Stom

About Author

1 Comment

  • Marij
    Posted 07/11/2017 12:29 am 0Likes

    Gele stofdoeken geven ook lelijk af als ze per ongeluk tussen je witte was terechtkomem.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]