Waarom je kokosolie zou moeten gebruiken

Voedsel is een belangrijk deel van ons leven. De laatste jaren zijn er veel discussies ontstaan over wat nu wel en niet goed voor je is. We zijn erg gefocust op wat gezond is en we streven allemaal naar een gezonde levensstijl. Kokosolie kan hier zeker niet ontbreken.

5 Mythes over (on)gezond eten ontkracht

Waarom kokosoliekokos

De toevoeging van kokos heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Zo heeft het gebruik van kokos een positief effect op het functioneren van je hersens en bij gewichtsverlies. Kokosolie wordt niet alleen veel gebruikt bij het koken maar doet ook wonderen voor je huid.

 • Bloedsuiker: Het helpt de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Het zorgt namelijk voor een betere insulinewerking. Voordeel hiervan is dat het ook snack aanvallen tegen gaat, geen bloedsuikerdips meer.
 • Brandstof: Het wordt niet als vet opgeslagen maar wordt direct gebruikt als brandstof. Een snelle energiegever in tegenstelling tot andere oliën.
 • Darmen: In een zieke darm, kan kokosolie er voor zorgen dat voedingstoffen beter worden opgenomen.
 • Geneesmiddel: Je kunt het bij meerdere lichamelijke aandoeningen gebruiken. Zo bevat kokosolie vetzuren die werkzaam zijn tegen bacteriën, parasieten, ontstekingen en schimmels. Het werkt ook goed bij het bestrijden van candida of een voedselvergiftiging. Ook infecties, schimmels, maagzweren, wormen en ontstekingen kan je te lijf gaan met kokos. Neem hiervoor drie maal daags een eetlepel kokosolie bij het eten.
 • Verbranding: Het stimuleert de verbranding van een traag werkende schildklier.
 • Versteviging: Vrouwen hebben twee mineralen nodig om hun botten stevig te houden, magnesium en calcium. Kokosolie zorgt ervoor dat je deze twee mineralen beter op kunt nemen in je lichaam.

Het is belangrijk dat je goed gevarieerd eet, houdt hier ook rekening mee bij het gebruik van kokos. Vervang niet alle gezonde vetten voor deze olie. Dit ook omdat er van kokosolie geen hormonen kunnen worden gemaakt.

Kokosolie kan je goed gebruiken als vervanger van boter. Zeer geschikt voor het koken bij hoge temperaturen, ook om te frituren. Kokosolie kan je bijna overal aan toevoegen omdat het niet sterk van smaak is.

Kokosolie voor de huid

Kokosolie, oftewel kokosvet, kan je voor eigenlijk je hele lichaam wel gebruiken. Zo kan je het gebruiken als voet, hand of gezicht crème maar ook als bodylotion en als lippenbalsem. Het licht zurende vetlaagje van de kokos is goed voor je huid.

 • Huidziektes: Kokos heeft een ontstekingsremmende werking. Gebruik het als je bijvoorbeeld last hebt van huidziektes zoals; Eczeem, psoriasis of andere huidschilfertjes.
 • Haarmasker: Verwarm wat kokosvet op het verdeel dit over je haar. Laat het minimaal een half uurtje in trekken en was het daarna eruit met shampoo.
 • Massageolie: Door bovengenoemde ook een lekkere massageolie! Verwarm de olie eerst een klein beetje zo is het nog smeerbaarder.
 • Make-up remover: Mocht je make-up remover opeens op zijn, dan heb je altijd nog dat potje kokosolie staan waarmee je make-up zo van je gezicht verwijdert.
 • Schimmels: Het doodt schimmels!
 • Striae: Ter preventie van striae bij een zwangerschap. Smeer je elke dag een beetje in om striae te beperken.
 • Tandpasta: Het helpt tandcariës te voorkomen. Meng het voor de frisse smaak met wat pepermuntolie.
 • Zonnebrandolie

8178014_l

Naast deze voordelen zijn er nog vele andere! Weet jij waar het nog meer goed voor is? Laat dan een reactie achter.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]