Wat was de Lifehack van 2007?

Tegelijk met ons onderzoek onder de lezers van Lifehacking.nl over de site en de inhoud hebben we ook een verkiezing gehouden voor de lifehack van het jaar 2007! Sinds september is lifehacking.nl in de lucht, maar in 2007 was er elders ook steeds meer aandacht voor lifehacking en tips om makkelijker en beter met de informatiestromen in je leven om te gaan.
We hebben de verkiezing zo open mogelijk gelaten en geen meerkeuze vragen gesteld. Dat zorgde er wel voor dat we wat meer moesten doornemen, samenvoegen en turven, maar het gaf al snel een paar duidelijke winnaars. Uit de 67 aanmeldingen is de volgende lijst met favoriete hacks samengesteld.

Favoriete online hack

google-reader-logo.JPGDe meest favoriete online hack volgens de lezers van Lifehacking.nl is zonder twijfel Google Reader. Deze online RSS reader heeft met 33 stemmen de top gehaald. Hij wordt geroemd om zijn gemak, sneltoetsen en de wijze waarop je nieuwe sites en RSS feeds kunt ontdekken.

rtm.jpgOp de tweede plaats staat Remember The Milk. Deze online taakbeheerder heeft met 19 stemmen een duidelijke voorkeur boven andere online taaksystemen. Met name de integratie in Google Calendar en de mobiele versie worden gewaardeerd.

google_calendar_icon.jpgDe derde plaats is voor wederom een Google product: Google Calendar. 13 stemmen heeft deze online agenda gekregen, waarbij synchronisatie, de mogelijkheid om meer kalenders te maken en het delen van kalenders op prijs worden gesteld.

Andere lifehacks die zijn genoemd zijn onder andere del.icio.us, Gmail, RSS, Netvibes, het GTD systeem, Skype, de bladwijzerbalk in Firefox, mindmaps en Roboform. Allemaal zeer interessante en goede inzendingen!

Favoriete offline hack

We hebben ook naar de meest favoriete offline hack gevraagd. Ook hier hebben we een overduidelijke winnaar. Het Getting Things Done systeem van David Allen is met 19 stemmen de overduidelijke winnaar. Ook de nummers 2 en 3 hebben met GTD te maken. Want het gebruik van lijsten met je to-do’s en je volgende acties staan op nummer 2 en het gebruik van één inbox voor al je binnenkomende spullen staat op de derde plaats.

Andere offline hacks zijn de Hipster PDA, de Moleskine, het gebruik van sneltoetsen in software, het gebruik van een fruitschaal voor al je binnenkomende post (ook een soort Inbox toch?) en de foto-mogelijkheid op je mobiel om bijvoorbeeld de boodschappenlijst samen te stellen, producten te onthouden in de winkel of je huurhuis te fotograferen bij een controle.

We hebben alle hacks opgeslagen en zullen zeker de komende tijd aandacht besteden aan een aantal interessante inzendingen!

De winnaars van de prijzen!

Een verkiezing is niet compleet zonder winnaars. We hebben een aantal mooie prijzen tot onze beschikking. Na een volledige random keuze uit de ingevulde verkiezings-formulieren via Twitter zijn hier de volgende winnaars uit gekomen:

5 Nederlandstalige versies van het boek “Getting Things Done”, ter beschikking gesteld door SDU uitgevers, gaan naar:

 • Maaike Dijkstra
 • Fokke Kooistra
 • Alf Verboom
 • Marijke Krabbenbos
 • Tanja de Bie

En de winnaar van het volledig verzorgde GTD seminar, ter beschikking gesteld door Meereffect.nl is geworden:

Frederick Van Gysel!

Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!

Hou de site, RSS feed of Twitter account in de gaten voor meer prijsvragen en artikelen op Lifehacking.nl!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Robbie Veldwijk
  Posted 15/01/2008 12:23 am 0Likes

  Gefeliciteerd allemaal! Leuk leuk!

 • roelwillems
  Posted 14/01/2008 10:49 pm 0Likes

  Gefeliciteerd Tanja en uiteraard alle andere winnaars! Als het nu geen productief jaar kan gaan worden weet ik het ook niet meer 😉

 • Tanja
  Posted 14/01/2008 10:33 pm 0Likes

  Yay, boek gewonnen, leuk!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]