Weekendvraag: Sluiten en verwijderen van documenten?

Ik krijg veel documenten die ik even moet bekijken en daarna vaak direct weer kan verwijderen. Maar om ze te bekijken (via webmail) moet ik ze toch eerst even lokaal opslaan, openen, lezen, sluiten en dan verwijderen. Nu zit ik me af te vragen: Kan dat niet handiger? Is er een truuk om in Word of Excel een document te sluiten en bij het sluiten direct en zonder waarschuwing te verwijderen van je bestandsysteem? Alles in 1 handeling. Bij voorkeur met het toetsenbord natuurlijk.
Tips zijn welkom in de reacties

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

11 Comments

 • Erwin Elling
  Posted 02/11/2007 12:24 pm 0Likes

  Misschien is het waar dat een gmail adres niet het beste overkomt zakelijk, daarover valt te discussieren, maar je kunt tegenwoordig al je andere emailadressen ook prima in Gmail lezen. Mocht je dus geen zin hebben in Exchange 2007 implementeren… 😉

 • MartijnRouwen
  Posted 29/10/2007 1:53 pm 0Likes

  Een kwestie van Exchange 2007 implementeren, deze heeft in de webmail een functie om bijlagen te bekijken zonder dat je ze opent.
  Ongeveer hetzelfde als Gmail, echter lijkt me een gmail adres (zakelijk) gezien niet het best overkomen.
  (Werkt voor PDF’s, Word, Excel en vele anderen)

 • Annemiek
  Posted 29/10/2007 12:19 pm 0Likes

  In Outlook 2007 voor Vista zit de mogelijkheid om in Outlook de bijlagen te bekijken, zonder dat ze in Word opengemaakt worden. Maarja, dan zit je wel met Vista. Word je ook niet blij van.

 • Herman Kopinga
  Posted 27/10/2007 9:36 pm 0Likes

  Na een beetje Googlen kwam ik deze link tegen:
  http://www.asap-utilities.com/asap-utilities-excel-tools-tip.php?tip=156&utilities=System
  Lijkt gemaakt door een Nederlander. Als ik het goed lees is de licentie gratis voor persoonlijk gebruik.
  Nadeel: het is alleen voor Excel.
  De route die ik zou gaan in Word is om een macro te maken/zoeken die dit kan.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 27/10/2007 8:48 pm 0Likes

  Allen Dank voor de tips. Ik was iets te onduidelijk. De functie in Gmail ken ik en gebruik ik heel veel. Het gaat om de webmail van Outlook. Idee van een aparte map die geregeld wordt gedelete is nog wel een idee ja. Maar liever zou ik in Word een keuze hebben tussen “Sluiten” en “Sluiten en verwijderen” zodat je na lezen van document de keuze kunt maken.

 • oscar
  Posted 26/10/2007 7:47 pm 0Likes

  Apple OS X heeft sowieso de neiging om van alles op te slaan, zelfs als je het document in je browser (ook Firefox) opent. Op zich dus een goeie tip @Jeroen, maar helaas gaat ie voor Apple niet op.
  Echter vanaf vandaag is er de nieuwe OS X: Leopard. Deze heeft een functie ‘stacks’ waarbij de gedownloade documenten automatisch worden gegroepeerd in een mapje op de Dock: http://www.apple.com/macosx/features/desktop.html .
  Tja Frank… nu nog over naar Apple. En btw, Gmail is inderdaad fantastisch. Ik gebruik zelf Google Apps for domains (zie http://www.google.com/a/?hl=nl en ook gratis!)

 • Jeroen Sangers
  Posted 26/10/2007 2:25 pm 0Likes

  Ik sla documenten in webmail nooit lokaal op, maar open ze direct vanuit de browser. Hierdoor wordt het document automatisch opgeslagen in de tijdelijke folder van de browser die na verloop van tijd ook automatisch weer geleegd wordt. Mocht een document de moeite van het bewaren waard zijn, dan is er altijd ‘Opslaan als…’

 • Douwe van Loenen
  Posted 26/10/2007 2:21 pm 0Likes

  Gmail is daar inderdaad geweldig in.
  Ik heb er ook nog een mooie tip voor. Op mijn werk heb ik een pc waar geen pdf-reader op staat en dat wordt maar steeds niet geregeld. Nu wil ik vaak pdf-jes lezen op mijn werk, De tip: download het pdf-bestand en stuur hem op naar je eigen mail adres (Gmail), dan kan je via Gmail het pdf-bestand in html bekijken. Prima te doen.

 • Merijn Vogel
  Posted 26/10/2007 2:18 pm 0Likes

  Gmail heeft ook integratie met google documents, waarbij er door de software bij google een poging tot conversie wordt gedaan. Hoe goed die conversie is weet ik niet.

 • cysoon
  Posted 26/10/2007 12:57 pm 0Likes

  Via Gmail kun je de bijlagen bekijken (en dus ook lezen…) als HTML via je browser.
  Op dat moment kun je beoordelen of het de moeite waard is om het te downloaden en te bekijken. HTML heeft natuurlijk qua lay-out wat beperkingen.
  Zo niet dan kun je je bericht gelijk verwijderen.

 • Paul Veugen
  Posted 26/10/2007 12:50 pm 0Likes

  Je kan een tijdelijke map maken voor dit soort documenten, die je met behulp van een simpel scriptje iedere paar uur / dag leegmaakt…

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: