Weggeef Woensdag – De Uitvinders door Walter Isaacson

De computer en het internet zijn de belangrijkste uitvindingen van onze tijd, maar weinig mensen weten wie ze heeft uitgevonden. Walter Isaacson, bekend van talloze biografieën van Steve Jobs, Benjamin Franklin en Albert Einstein, legt deze geschiedenis vast in het boek “De Uitvinders”. In de Weggeef Woensdag van vandaag mogen we namens de uitgever Uniekboek | Het Spectrum vijf exemplaren weggeven van dit boek.

Iscaled.9789000343072_downloadn De Uitvinders beschrijft Isaacson het verhaal van alle pioniers, hackers, ondernemers en genieën die verantwoordelijk zijn voor de digitale revolutie. Over hoe hun geest werkte, wat ze zo creatief maakt en waarom hun vermogen om samen te werken zo belangrijk is. In een spannend verhaal passeren fascinerende persoonlijkheden de revue: van de vroege pioniers Vannever Bush, John von Neumann en Alan Turing tot Bill Gates, Steve Wozniak en Larry Page. ‘De uitvinders’ is Isaacsons eerbetoon aan alle pioniers van de computer en het internet.

Wat het boek bijzonder maakt is dat Isaacson in tegenstelling tot vele andere geschiedschrijvers speciaal aandacht aan de vrouwelijke pioniers in dit vakgebied. Het boek begint en eindigt met het verhaal van Ada Lovelace, een gravin uit de 19e eeuw. Maar tevens was zij wiskundige en schreef ze het allereerste computer algoritme, legde het verband tussen technologie en kunst en droomde al over concepten rondom kunstmatige intelligentie. Isaacson over Lovelace: “Zij heeft het digitale tijdperk gedefinieerd zoals we dat nu kennen, maar ze is weggeschreven uit de geschiedenis.”

Je maakt kans op 1 van de 5 exemplaren van De Uitvinders (winkelwaarde € 25,00) als je onderstaande vraag juist beantwoord. Echter, we vragen wel een tegenprestatie. Als je het boek ontvangt vinden we het leuk als je een korte recensie schrijft over het boek. Alle vijf de recensies zullen we dan hier publiceren. Details over het aanleveren van de recensie volgen later.
Let op: Deze Weggeef Woensdag eindigt donderdag om 23.59 uur!

Update: De winnaars van het boek zijn inmiddels bekend en krijgen een exemplaar zsm toegestuurd: Peter Rhebergen, André de Raad, Miriam Wesselink, Ivy Eagle en Danielle Jansen. Gefeliciteerd!

Auteurs en medewerkers van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname. Je maakt alleen kans op de prijs via het formulier. Tweets, G+ reacties en likes zijn welkom, maar dingen niet mee voor de prijs. Vul een correct e-mailadres in, want als je wint nemen we via dat mailadres contact op om je het boek toe te sturen!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Wouter Dieleman
    Posted 08/10/2014 9:57 am 0Likes

    Dat lijkt me nou echt een mega-interessant boek. Kan niet wachten om er een mooi stukje over te schrijven 😉

Comments are closed.

%d