Weggeef Woensdag – Voorkom RSI dankzij DXT Precision Mouse Wireless

Lifehacking-slider-ergodirect

We hebben al eerder geschreven over manieren hoe je RSI kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door deze vijf tips te gebruiken. Door pauze software te gebruiken of door veel sneltoetsen te gebruiken. Een goede muis kan ook zeer zeker helpen. Deze week maak je bij Weggeef Woensdag kans op de DXT Precision Mouse Wireless. Deze muis onderscheidt zich van andere muizen doordat hij recht op staat in plaats van ligt. Hierdoor is je arm een kwartslag gedraaid. We hebben hem de afgelopen twee weken kunnen testen en kunnen niets anders zeggen dan dat hij prima werkt.

Installatie

De installatie is eenvoudig, in de verpakking zit een usb-stick waarmee de muis draadloos kan werken met je computer. Daarnaast krijg je een usb-kabel waarmee de muis opgeladen kan worden vanuit de computer. Na opladen ging de accu bij mij ongeveer twee weken mee. Wat handig is: de muis is in te stellen voor links- of rechtshandig gebruik.

Gebruik

Het is opvallend hoe snel je handen wennen aan een nieuwe muis. Ik had een langere adoptietijd verwacht, maar binnen vijf minuten werkte ik al even snel met deze muis als mijn oude vertrouwde. De muis ligt prettig in de hand en voelt aan als een dikke pen. Omdat je hand een kwartslag gedraaid is, raken je spieren minder snel vermoeid of stijf. Wat me bij een normale muis wel eens gebeurt. Het overschakelen van toetsenbord naar muis en terug is in het begin een beetje wennen.

bnedxtw_1382425840

Wetenschappelijk onderzoek

Op de website van DXT Precision Mouse Wireless wordt een wetenschappelijk artikel aangehaald om de voordelen van de muis te bewijzen:

Het gebruik van de muis om de cursor te navigeren en icoontjes te activeren is een precisietaak, waarbij nauwkeurigheid is vereist. De meeste effici├źnte manier om de muis te bewegen, staat bekend als de ‘Precisie’-grip (Napier, 1956) waarbij de wijsvinger en de duim nauw samenwerken, en juist niet het bewegen van de hele arm vanuit de schouder (zoals bij vele andere zogenaamde ergonomische muizen).

Het is al een oud onderzoek, maar blijkbaar relevant genoeg. Zelf merk ik dat de muis prettig werkt en op internet las ik dat andere gebruikers minder last van RSI hadden bij het gebruik van deze muis.

Win een exemplaar

We mogen van ErgoDirect twee muizen weggeven. Vul daarvoor het onderstaande formulier in om kans te maken.

[gravityform id=”20″ name=”Weggeef Woensdag ErgoDirect DXT Muis” title=”false” description=”false”]

Niet gewonnen? Geen punt, we hebben ook een kortingscode gekregen waarmee je 20% korting krijgt op de DXT Precision Mouse Wireless. Vul bij het bestellen de kortingscode ‘life13’ in, en de korting wordt direct verwerkt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • Marije Vellinga
  Posted 23/12/2013 10:13 pm 0Likes

  Oh ja…..helpt ie ook tegen pijn in mijn schouder???

 • Martine
  Posted 20/12/2013 11:39 am 0Likes

  Even heel nieuwsgierg, zijn de winnaars van deze Weggeef Woensdag al bekend?

 • Richard R.
  Posted 17/12/2013 10:26 am 0Likes

  Aan de foto te zien lijkt de positie van je hand juist actiever dan de traditionele muis. Het verhaal dat de positie van je hand juist zorgt voor minder snel vermoeide spieren lijkt me dan ook het proberen waard.

 • JB
  Posted 16/12/2013 10:29 am 0Likes

  Vergeet niet de externe track- of touch pads. Superontspannen weaken. Je legt je arm ontspannen op je bureau, daar en bedient met je vingers de trackpad. Het is in feite hetzelfde als de trackpad op je laptop, maar dan vrij te plaatsen op je bureau en veel groter. Wel belangrijk om er eentje met een glazen oppervlak te hebben. Dat werkt echt soepel. Ik gebruik zelf de Magic Trackpad van Apple en kan niet meer zonder ­čÖé De Logitech Wireless Touchpad T650 schijnt het beste alternatief te zijn. Voor zowel Mac als Win. Voor de Magic Trackpad zijn inmiddels ook Win drivers.

 • Dennis Witjas
  Posted 13/12/2013 10:50 am 0Likes

  Leuk weer eens een andere muis. Ik ben heel benieuwd hoe deze werkt.

 • marian
  Posted 11/12/2013 12:41 pm 0Likes

  ik wacht vol spanning af!

 • Adri Mathlener
  Posted 11/12/2013 11:46 am 0Likes

  Ik liep tegen RSI aan en was er na een half jaar weer vanaf. Ik heb de muis in de bureaulade laten verdwijnen en ben overgestapt op een Wacom Tablet. Ik koos juist voor een Wacom omdat deze een hoge resolutie hebben en dus zonder problemen als vervanger voor een muis kan dienen.

  • bert
   Posted 12/12/2013 11:10 am 0Likes

   Is zo’n wacom ├ęcht een volledig alternatief voor muis?

   • Michel
    Posted 12/12/2013 5:37 pm 0Likes

    Ja, dat zeker. Volgens sommigen is een tablet wel iets langzamer. Er zijn er nu ook die zowel met de pen als de vingers bediend kunnen worden (multitouch) voor meer afwisseling.

 • Harro van den Berg
  Posted 11/12/2013 10:46 am 0Likes

  Ik ben toch vooral ook heel benieuwd naar het verschil in gebruikservaring ten opzichte van een trackball. Want die gebruik ik zelf al vele, vele jaren met enorm veel plezier. Alleen voor kinderhanden is die helaas te groot.

 • Davey Groothedde
  Posted 11/12/2013 10:05 am 0Likes

  Nou, wij hebben ons ingeschreven! Nu is het afwachten..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]