Welkom op lifehacking.nl

Lifehacking begint te leven!
Overal merk je, dat de onderwerpen waarmee we ons bezighouden raken aan de meeste zaken waarmee menig kenniswerker dagelijks geconfronteerd worden. De groep mensen in onze samenleving die dagelijks bezig is met het omgaan met, en produceren van informatie en kennis, wordt steeds groter.De kenniswerkers van nu, hebben vaak nog geen idee van de mogelijkheden die de netwerk- en informatiesamenleving biedt. We doen een heleboel dubbel werk, zonder te weten dat ons een hoop werk uit handen genomen kan worden door kennis te nemen van veelal gratis technologie en kennis, binnen handbereik door het internet.

Deze site probeert mensen te helpen om hun leven, zowel zakelijk als privé makkelijker en overzichtelijker te maken. Dit kan door je beter bewust te zijn over hoe je kunt omgaan met taken die je op je neemt en informatie die op je afkomt.

Een lifehacker is iemand die gefascineerd is door slimme verbeteringen, om vervolgens die kennis weer te delen, met het web als ultiem platform.

Zo hebben we wel geleerd om te e-mailen, en hoe onze voice-mail af te luisteren, maar niet om daar zo mee om te gaan, dat die zaken ons leven leuker en makkelijker maken, in plaats van ingewikkelder. Anders gezegd, hoe profiteer je wel van de lusten maar vermijd je de lasten die de huidige tijd met zich meebrengt.

Lifehacking.nl probeert een pad te banen door de steeds uitdijende mogelijkheden van deze tijd. Thema’s als persoonlijke ontwikkeling, time-management en kennismanagement komen hier samen. Vreemd eigenlijk dat deze gebieden de afgelopen jaren los van elkaar gezien zijn, zowel in de wetenschap, als in de praktijk. Het Macgyver-veld is een wat meer speels gebied van lifehacking. Het is genoemd naar een serie uit de jaren 80, waarin de hoofdpersoon bij wijze van spreken met een paperclip en stukje duct-tape een auto kon repareren.

Een lifehacker is gefascineerd door slimme oplossingen voor alledaagse problemen, en met name door het verzinnen van strategieën voor repeterende taken.

Zo’n 15 bloggers gaan hier de komende tijd van start. Zo kun je hier artikelen verwachten over slimme Firefox-plugins, maar ook over 10 manieren om om te gaan met negatieve mensen. Van handige manieren om aspirine voor geheel andere toepassingen te gebruiken tot en met de uitleg over RSS en waarom dat een slimme uitvinding is. Heb je aanvullingen op wat je hier leest? Gebruik dan vooral de opties onderaan de artikelen om commentaar achter te laten op onze tips. Dan kan iedereen stapelen op de kennis die er al is.

Veel leesplezier!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • remon mossink
  Posted 03/09/2007 8:00 pm 0Likes

  Leuke site en ik heb ook nog een paar leuke tips, weet niet of ik die hier kan achterlaten, maar bij deze:

  Plaats AmbiPur (die geurverfrisser voor in het stopcontact) nooit op de TV. Als ie namelijk lekt, dan brand de vloeistof van AmbiPur de TV-behuizing weg.

  Ter voorkoming van “vetvingers” op RVS-beplating in bijv. keuken”s etc., breng met keukenrol of WC-papier olijfolie op de beplating aan.

 • Daan Kortenbach
  Posted 03/09/2007 6:42 pm 0Likes

  @John Smith: thanks, openid zit in de ideeënbak 🙂

 • John Smith
  Posted 03/09/2007 6:29 pm 0Likes

  Geweldig initiatief.
  Ik hoop dat jullie minstens zo interessant zijn dan jullie voorgangers.

  Wil je nog meer reacties op je berichten .. overweeg je site openid enabled te maken.

  Succes.
  DJS

 • RPvW
  Posted 03/09/2007 4:14 pm 0Likes

  Aan alle bloggers van lifehacking.nl:

  Een prima iniatief! Ik volg al tijden sites als lifehacker.com en lifehack.org, dus ik val zeker te scharen onder het kopje lifehacking aanhanger :)!.

  Heel veel succes met jullie project!

  RPvW

  p.s. Ik heb jullie gelijk toegevoegd aan StumbleUpon (Firefox Campus edition; Misschien een idee voor een entry?)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]