Productiviteit Thuis Werk

Voorkom een kapotte oplaadkabel met een pen

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Tegenwoordig kan je natuurlijk niet meer zonder smartphone, tablet of laptop. De ontwikkeling van deze technologie gaat maar door, maar er is één ding dat achterblijft: de accu. Elke dag moet je het apparaat aan de oplaadkabel hangen, waardoor die heel wat te verduren krijgt. Gelukkig kun je eenvoudig voor zorgen dat je oplaadkabel een stuk langer meegaat!

Wil je smartphone niet meer opladen? Probeer dit!

Kabels zijn vaak niet bestand tegen de hoek waarin jij je smartphone of laptop wilt opladen. Hierdoor slijten de uiteinden van de oplaadkabel vrij snel. Het gevolg is een kabel die niet meer goed oplaat of zelfs helemaal breekt. De oplossing om kapotte oplaadkabels te voorkomen is eigenlijk heel erg simpel: zorg ervoor dat de kabel niet in een scherpe hoek komt te liggen. Dit kan heel eenvoudig met een veertje uit een balpen!

Veertje uit een pen

Haal het veertje uit je pen en draai hem om jouw oplaadkabel heen. De kabel blijft dan veel meer in een rechte hoek en zal dus veel minder snel breken. Weg dus met de kinken in de kabel!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

10 Reacties

  • Ik gebruik al tijdje een pennenveer: het vertraagt de slijtage maar het gaat nog steeds stuk. Wonderlijk dat Apple dit zelf niet kan/wil oplossen. Heb met mijn HP laptops dit probleem nooit gehad, ook niet met andere kabeltjes.

    • @Rembert

      Misschien niet zo verwonderlijk dat Apple dit niet wil oplossen. Toch een leuk potje inkomsten al die kabeltjes?!

  • Aaahhgrrr, deze tip komt in ieder geval voor 1 snoertje net te laat. Ik ga het meteen toepassen bij de andere…

  • En als ze toch kapot zijn gegaan kun je ze met wat Sugru, kneedbaar rubber, eenvoudig repareren. Bij de Lifehackers vast wel bekend, maar ik had het nog nooit gebruikt. Een pakje Sugru kost zo’n €1,50 en is voldoende voor meerdere reparaties (wel in één keer gebruiken). Mooi en stevig resultaat en veel goedkoper dan een nieuwe oplader of kabel.

  • ’t Scheelt al een hoop als je jezelf dwingt om de kabels niet te strak op te rollen en uit de lader zelf te halen: de hoek waarin veel mensen de kabel oprollen, maakt dat ze snel slijten.