Werk

Het geheim van creativiteit: Het geluid van een koffiehuis

Avatar
Geschreven door Frank Meeuwsen

Tegenwoordig werken we steeds vaker on-the-go. Van het doorspitten van je inbox in de trein van het openklappen van je laptop in een koffiehuis. Niet alleen is het handig dat we steeds vaker overal kunnen werken, het is ook goed voor onze productiviteit als we werken met een beetje achtergrondgeluid.

Slim thuiswerken met IFTTT (deel 1)

Creativiteit

Onderzoek lijkt uit te wijzen dat je creativiteit en productiviteit stijgt als je in een omgeving bent met meer omgevingsgeluiden, zogenaamde ambient noises. De website Coffitivity speelt hier handig op in. Open de site en je wordt direct begroet door klinkende koffiekopjes en geroezemoes. Zet het volume iets lager, koptelefoon op en gaan!

Wil je zelf je omgevingsgeluid vormgeven? Lees dan eens dit artikel, waar we de website Noisli en de app Noizio voor macOS en iOS uitlichten.

 

over de auteur

Avatar

Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Tevens is hij voor Evernote de Nederlandse ambassadeur Zakelijk Gebruik.

Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je vindt hem vooral op Twitter en Google+.

Reageer

8 Reacties