Werk

Zo vind je de ideale hoogte van je bureaustoel

David Kers
Geschreven door David Kers

Voor diegene onder ons die de hele dag achter hun bureau zitten kan ergonomie een aanhoudend probleem vormen. Gelukkig is er een simpele manier om je bureaustoel aan te passen aan jouw lichaamsvorm. Lees ook: 10 oefeningen vanuit je bureaustoel.

De manier waarop je dit doet is is door bij het aanpassen van je stoel te gaan staan en de bovenkant van de stoel naar dezelfde hoogte te brengen als de onderkant van je knieën. Deze techniek zorgt ervoor dat je met beide voeten plat op de vloer landt en je benen een hoek vormen van 90 graden. Handig als je vaak verwisselt van stoel of op een nieuwe plek begint.

bureaustoel

over de auteur

David Kers

David Kers

Reageer

4 Reacties

 • Ik lees nu net allerlei artikelen waarin staat waarom het zo belangrijk is dat we niet meer moeten zitten achter het buro en dat je je leven kan verlengen als je staand acht je buro werkt. Het schijnt gek genoeg dat je er minder moe en vitaler door gaat voelen.
  Ik ben al helemaar om en heb besloten om mn buro aan te passen.
  Maar welke hoogte zou daar de juiste maat voor zijn?
  Ikzelf dacht aan onder de ellebogen. Of weet iemand een betere formule?

  • Je bureau staat op de goede hoogte wanneer je armen voldoende steun krijgen en je schouders niet omhoog gedrukt worden.
   Ga ontspannen staan ( even je schouders losschudden) en buig je armen in een hoek van 90 graden. Stel daar je bureau op in.
   Het is overigens het beste om zoveel mogelijk van houding te wisselen. Zitten, staan en lopen. Ook bij zitten moet je werkplek goed ingesteld zijn wanneer je klachten wilt voorkomen. Ik help je graag verder wanneer je daarover vragen hebt.