10 tips voor het perfecte haar

Voor een perfecte look ontkom je er niet aan om ook je haar wat extra aandacht geven. En of je nou pluizend, dof of gespleten haar hebt, overal is een oplossing voor. Welke haardos je ook rockt, met deze tips heb ook jij binnen no-time een kapsel als Jennifer Lopez.

Tip 1: Waar slaap jij op?

Zelfs de stof van je kussensloop kan een effect hebben op je haar. Een satijnen kussensloop is voor het perfecte haar de beste optie. Daarmee krijg je namelijk geen (of nauwelijks) wrijving en is er dus minder kans op het breken van je haar of ontstaan van klitten.

Tip 2: Cutcutcut

Het is natuurlijk belangrijk om je haar goed te onderhouden, hieronder vallen ook de nodige bezoekjes aan de kapsalon. Wacht hier niet mee tot je een nieuwe coupe of kleur wilt, je kunt het beter elke 10 tot 12 weken doen. Het klinkt tegenstrijdig maar door er vroeg bij te zijn zorg je ervoor dat gespleten haarpunten niet doorgroeien naar boven. Hiermee blijft je perfecte haar mooi en gezond, én groeit het toch sneller!

Tip 3: Spuit er geen parfum in

Als je op stap gaat is de verleiding groot. Even snel nog een spuitje overheerlijke parfum in je haar. Tóch kun je dit beter niet doen! Door de alcohol in de parfum droogt je haar extreem uit en maakt je haarkleur dof. Oeps…

Tip 4: Niet meteen wassen

Kleur jij je haar wel eens? En was jij het daarna meteen? Doe het niet! Wacht 48 uur na het kleuren voor je je haar gaat wassen. Je haar bestaat namelijk uit schubben en de verf moet daar goed in kunnen trekken. Door het gebruik van warm water gaan je haarschubben open staan en spoel je de kleur er dus sneller uit.

Tip 5: Droog en pluizig?

Als je last van droog haar hebt gebruik je waarschijnlijk al conditioner bij je wasbeurten. Mocht dit niet het glimmende resultaat geven en blijft het pluizig? Dan kan je beter je haar wassen met enkel conditioner. Shampoo droogt je haar namelijk alleen maar verder uit… Wil je toch liever wat shampoo gebruiken, doe dit dan alleen in de puntjes van je haar.

Tip 6: Droge puntjes

Iedereen met lang (lees: tot over de schouders) haar kent het probleem van droge puntjes wel. Omdat deze haren al een paar jaar oud zijn hebben ze wat extra aandacht en liefde nodig. Dit kun je doen door wat vochtinbrengende oliën in je haar te masseren voordat je je haar gaat wassen. De oliën zullen je haar vullen met vetzuren en door het wassen wordt het goed in je haar opgenomen.

Tip 7: Na het wassen

Dit is een vrij onbekende hack, maar wel een extreem belangrijke. Borstel je haar namelijk nooit als het nat is! Natte haren zijn het meest breekbaar, en als je er met een borstel doorheen maait richt je ongezien een enorme ravage aan. Wees lief voor je haar en skip deze gewoonte!

Tip 8: ‘Ik kan er een ei op bakken’

Conditioner is fijn, maar bij elke haartype is het gebruik ervan anders. Gebruik bij vet haar de conditioner alleen in de puntjes. Heeft je haar al een mooie glans van zichzelf dan is het gebruik van conditioner zelfs geheel overbodig. En heb je fijn haar dat bij de aanzet droog is? Dan is het beter om de conditioner ook in de aanzet aan te brengen.

Tip 9: Gezonde voeding

Zelfs de ingrediënten die je in je mond deponeert zijn bepalend voor de staat van je haar. Het eten van noten, eieren, spinazie en vis is bijvoorbeeld erg goed voor je haar. Hierdoor krijgen je manen de perfecte voeding en is de kans op een gezonde perfecte haardos het grootst.

Tip 10: ‘Brr koud gek!’

Het is zwaar. Heel zwaar. Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden… Komt ‘ie: Niet alleen voor het behoud van de kleur van je haar is het belangrijk om het met koud water te wassen, ook voor de structuur van je haar is dit het allerbeste. Door het gebruik van koud water gaan namelijk je haarschubben dicht, en dat is precies wat je nodig hebt voor een mooi en gezond haar… Durf jij het aan?

Wat vind je van deze hack?
2Te gek27Leuk4Serieus?1Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Dia
    Posted 25/02/2020 11:14 am 0Likes

    Tip 7.Met borsten of toch een borstel? Als ik mijn haar niet kan na het wassen is het helemaal een bende….

  • Michelle
    Posted 24/02/2020 12:01 pm 0Likes

    Hier was laatst toch ook al een artikel over…??

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: