7 alternatieve kerstfilms

Heb je geen zin om dit jaar weer die kinderfilms te kijken? Komen films als Home Alone, A Christmas Carol en The Polar Expres je neus uit? Gelukkig zijn er ook kerstfilms die misschien niet allemaal geschikt zijn voor de hele familie, maar daarom niet minder leuk zijn! Lifehacking.nl presenteert: de zeven leukste alternatieve kerstfilms.

1. Bad Santa (2003)

De klassieker als het aankomt op kerstfilms voor jong-volwassenen. Bad Santa vertelt het verhaal van een alcoholistische man met een bijbaan als kerstman die zijn leven probeert te beteren, vergezeld door een grofgebekte elf.

2. The Ref (1994)

Deze Amerikaanse komedie vertelt het verhaal van een inbreker die op kerstavond noodgedwongen een gezin gijzelt. Alles lijkt onder controle tot de moeder van één van de gegijzelden op bezoek komt.

3. Trading Places (1983)

Deze komedie speelt zich af rond de feestdagen en draait om een weddenschap tussen twee rijke zakenmannen die een experiment uitvoeren op een zwerver gespeeld door Eddie Murphy.

4. A Very Harold & Kumar Christmas (2011)

Nadat Harold Lee en Kumar Patel een prijswinnende kerstboom in lichterlaaie zetten, moeten ze op zoek naar een vervangende kerstboom.

5. Blackadder’s A Christmas Carol

Deze aflevering van de populaire BBC-serie is een parodie op het klassieke verhaal van Charles Dickens. Waar Scrooge in het originele verhaal in een aardige man verandert, verandert Ebenezer Blackadder juist in het tegenovergestelde na het zien van drie visioenen.

6. Elf (2003)

Will Ferrell speelt in deze komedie een geadopteerde elf die op zoek gaat naar zijn biologische vader in New York.

7. Santa Claus Conquers the Martians (1964)

Zin in een B-film voor je kerstdagen? De tweeënhalve ster die deze film op IMdB krijgt is meer dan hij eigenlijk verdiend en komt regelmatig langs in lijstjes met de ‘slechte films ooit’. In de film ontvoeren Marsmannetjes de kerstman nadat ze het spuugzat zijn dat hun kinderen telkens naar hem kijken op ‘Earth TV’. Een heerlijk slechte film voor je feestdagen!

Ken je zelf nog films zoals hierboven genoemd? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]